Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hány hetente kell a terhesség...

Hány hetente kell a terhesség elején járni ultrahangra és a terhesgondozásra? Mikor megtudom onnantol számitva?

Figyelt kérdés
szoval magyarra forditva a kérdést:4 pozi tesztem van. szoval 3 hete késik szoval egyértelmü meg akartuk is meg minden.csak ha mostmegyek dokhoz holnapra vagyok beirva akkor mitmond mikor menjek legközelebb vissza ?1 honap mulva?és az itthona terhesgonbdozásra milyen időközönként kell menni?mindig lemérik a sulyt meg ilyenek?és nálunk hétfönte van akkor minden kismama ottlesz aki csak idetartozik? egynapon jön mind?
2008. nov. 7. 15:35
 1/4 anonim ***** válasza:

Ha van pozitív teszted, akkor azzal jelentkezz a dokinál, ő majd megerősíti, uh-val, papírt ad róla, és intézheted a kiskönyvedet a védőnőnél. A dokihoz majd kb 4 hetente kell menni, aztán a 36. hét után már sűrűbben.

Ultrahangok: 12. héten nyaki redő mérése, baba méretei, terhességi kor újrameghatározása, ha szükséges, méhlepény helyzete-elvileg a méhlepény ekkorra teljesen kialakul.

18. heti genetikai uh

30. hét körüli uh-állapotfelmérés

36.heti uh.

vérvételek: 16. héten AFP vérvétel-ezt vinni kell a 18. heti uh-ra.

20. hét után vércukorterhelés

vizeletet minden vizsgálatnál néznek.

2008. nov. 7. 15:58
 2/4 anonim ***** válasza:
Megint az első vagyok: még annyit, hogy kb 7 hetes vagy, akkor már szívhang is van, nem fog visszarendelni, hanem megállapítja. A súlyt ellenőrzik és nem minden kismama leszott, mert mindenkinek máskor van a 4 hetes fordulónap. Egy kettő azért ott lesz.
2008. nov. 7. 16:00
 3/4 A kérdező kommentje:
köszi én azthittem hogy itthon a ligában mármint a terhesgondzáson hetente kell járni
2008. nov. 7. 16:05
 4/4 anonim ***** válasza:

2 hetes mensis késén után kell jelentkezni az első terhesgondozásra/ Uh-ra. Ha akkor már van szívhang, akkor a 4 hetente kell majd dokihoz és védőnőhöz is menned. Ha esetleg még nem lenne szívhang, akkor 2 hét múlva fog visszahívni, és utána 4 hetente.

A O. UH az 5-6. héten szokott lenni.

1. UH a 8-9. héten

2. UH a 12. héten tarkóredő mérés,

3. UH a 18-19. héten, az AFP eredménnyel a kezedben

4. UH a 23-24. héten

5. UH a 28-30. héten

6. UH a 32-34. héten

7. UH a 36. héten

Innentől kezdve pedig a 39. hétig hetente 1X CTG. A 40. héten pedig 2 naponta CTG.

2008. nov. 7. 17:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!