Van itt olyan aki cicák mellett volt terhes? N féltél a toxoplazmozistol?
Én macskák mellett nőttem fel , konkrétan az ágyamban aludtak, és mégsem kaptam el soha a Toxoplazmózist. Aki még nem esett át rajta, terhesség során hat hetente javasolják a vizsgálatot elvégezni.
Ha mégis elkapnád a toxoplazmózist amire azért kevés az esély akkor sem dől össze a világ , adnak antibiotikumot és kész, semmi gondot nem okoz ha kezelve van, antibiotikumot tökéletesen kezelhető. Egyébként egy mosatlan paradicsomtól hamarabb elkapod mint a macskától.
Az meg érdekes hogy a Toxoplazmózistól félnek a nők , közben a liszterózis úszós egy milliószor veszélyesebb, azt nem lehet kezelni sem, és vetélést halvaszülést, fogyatékosságot okoz szinte minden esetben.
Én macskák között nőttem fel, mindig volt macskám, gyerekként jó, hogy meg nem nyaltam őket kb. :D mégsem kaptam el soha a toxoplazmosist, várandósság alatt sem. Pedig néha még az almot is én cseréltem. Gyakran mostam kezet pláne nyers hús feldolgozása után, zöldség-gyümölcsöket megmostam alaposa és ennyi. Engem is riogatott a nőgyógyászom, aztán megnéztem az ide is belinkelt Zállatorvosos videót (és nőgyógyászt váltottam, bár annak volt más oka is persze). Eszembe nem jutott volna a tízéves macskámat kidobni emiatt.
Egyik kolléganőm pedig ki nem állhatja az állatokat, kerüli a macskákat is, erre terhessége alatt elkapta a toxoplasmosist. Antibiotikumot szedett, aztán szült egy egészséges babát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!