Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A ti párotok mennyit jár el...

A ti párotok mennyit jár el otthonról, és segít valamit a házimunkában?

Figyelt kérdés
39+4 hetes vagyok, a párom reggel elmegy dolgozni, 4-re ér haza. Néha elmosogat,vagy felporszívóz,ha megkérem rá,ezzel nincs gond,segít. Aztán ha végez,már megy is el,edzeni,haverokkal beszélgetni,szüleihez,stb. 1olyan nap nincs,hogy velem lenne d.u,még ilyenkor sem,hogy bármikor szülhetek. És még ő van felháborodva,hogy ő nem ismer olyan férfit aki otthon ülne délután. Én persze főzök,mosok,takarítok,mert azt is meg kell csinálni,a lakásból ki se megyek.
2019. jan. 3. 17:06
 1/8 anonim ***** válasza:
83%

Az enyém otthon ülő típus, ritkán jár el nélkülem otthonról, akkor is inkább a szüleihez, mert barátokhoz is közösen járunk.

A házimunkában is gyakorlatilag egyenrangú, semmire nem kell kérni, mert magától megcsinál mindent ami szembejön vele. Mármint nem helyettem, hanem nem hagy mosatlant a mosogatóban, meg szó nélkül kiviszi a szemetet ha nála telik meg a szemetes, ruhát mos, tereget, bevásárol stb.

Általában a nagytakarítást is ketten együtt csináljuk.

Tudom, hogy ez a ritka, hálás is vagyok érte.

2019. jan. 3. 17:17
 2/8 anonim ***** válasza:
28%

Heti pár alkalommal elmehet ő is kikapcsolódni, szerintem azzal nincs semmi baj, na de a minden nap az túlzás. Azt vele is meg kellene beszélni, hogy most ez egy megváltozott helyzet, és attól, hogy a baba előtt eljárkált esetleg minden nap, most már melletted a helye. Főleg mindenótásan. Gondolom tervezett, várt gyerek, akkor főleg állítania kellene ezen. A baba mellől sem mászkálhat el minden nap. Egyébként téged sem tart semmi vissza attól, hogy kimozdulj kicsit, jót is tesz, ha nem a négy fal között töltöd minden idődet.

A házimunkával kapcsolatban nem tudok mit mondani. Azt mondod, kérésre segít, szerintem az elég. Mármint, otthon vagy, természetes, hogy ellátod a háztartást. Szerintem legalábbis. Nem hiszem, hogy amit fizikai korlátaid miatt nem tudsz megcsinálni, arra ne lehetne megkérni. Akkor ezzel nem értem, mi a baj.

Az eljárkálás valóban gond, de az is, ha beszűkül otthon a kismama unalmában, aztán kattog meg idegeli a másikat. Elhiszem, hogy rossz egész nap egyedül, én is így voltam az elejétől veszélyeztetett terhesen, de ő meg dolgozni volt, azért szerintem megérdemel egy kis nyugit apuka is hazáérkezés után.

Egy nyugis, őszinte beszélgetés segíthet rajtad szerintem.

2019. jan. 3. 17:20
 3/8 anonim ***** válasza:
78%

Miért nem mész vele pl. a szüleihez? Vagy ilyenkor te is a barátnőiddel valahova?

Az én Férjem is hasonlóan mindenben segít, mint az #1-esnek.

Viszont ha edzeni megy vagy haverokhoz az sem zavar.

Terhesség előtt is eljárt?

2019. jan. 3. 17:21
 4/8 anonim ***** válasza:
83%

A stb.-ig olvasva azt írtam volna, hogy ezzel szerintem nincs baj, de az, hogy minden nap,ráadásul ez a mondat, hogy nem ismer olyan férfit aki otthon marad...

Gondolom a gyerek előtt is így ment, akkor nem zavart?

Az enyém is tart heti 1-2 haveros délutánt, nálunk vannak lent a pincében, dartsoznak, Ping pongoznak, meg megisznak 1-2 sört,de ez nem mindennapos, mikor terhes voltam szinte csak havi egyszer volt ilyen, inkább mellettem volt állandóan, már én hajtottam el, hogy csináljon már mást is. Eljárni azóta se szokott nélkülem, a házimunkát pedig szinte egyedül csinálta, mert feküdnöm kellett kb a terhességem felétől sajnos. Azóta is segít, lent van a mosógép, sokszor ő viszi leva szennyest, bepakol,tereget, felporszivóz, felmos, mosogat, gyereknél segít mindenben. Egy szavam se lehet rá. Egyedül főzni nem szokott,de nem is várom el

2019. jan. 3. 17:24
 5/8 anonim ***** válasza:
89%

Akkor mondd meg a kedves párodnak, hogy nézzen jobban körül, ez csak egy kifogás. Nem kell otthon ülnötök nektek sem, egy-egy séta, cukrászda bele kell, hogy férjen. Az én párom reggel 7 körül megy el otthonról, este 6-7 körül ér haza, sajnos sokat kell utaznia a munkahelyére, viszont nagyon jó fizetést kap, ezért nem vált. Este hullafáradt, de ha megkérem, bármiben segít. Tömbben lakunk, így a hangosabb dolgokat inkább megcsinálom napközben, de felmosást, mosogatást, ilyesmit bátran ráhagyhatok. Minden este igyekszünk valami közös programot csinálni (a babával úgyis megborulnak a nyugalmas esték egy jó ideig), ha mást nem, elmegyünk sétálni, gyakran megyünk moziba, társasjátékparti, vagy együtt elmegyünk az én szüleimhez/ő szüleihez. Vagy ha tényleg nagyon kivan, akkor leülünk egy közös filmezésre egy kis popcornnal. Nyilván őt se kell félteni, néha azért el-elsunnyog dolgokat, de alapvetően nagyon rendben van.

Nem dicsekedni akarok, azt nem ezen a fórumon tenném. Csak annyit szeretnék láttatni, hogy ilyen pasi is van.

2019. jan. 3. 17:27
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

A párod gáz. Oké, hogy eljár néha, de minden nap nem kellene. Nyilván ez a gyerek születése után sem fog változni, tehát rád fog maradni a háztartás és a gyereknevelés is.

Az én férjem segít szinte mindenben, és kb havonta egyszer megy el a haverokkal sörözni vagy egy koncertre.

2019. jan. 3. 18:25
 7/8 anonim ***** válasza:
87%
Bunkó a párod.Az enyém örül ha együtt lehetünk.
2019. jan. 3. 19:05
 8/8 anonim ***** válasza:
71%
A parod egy paraszt. Az enyem mondjuk kb nulla segitseg a hazimunkaban, de „ cserebe“ maga utan sosem hagy kupit, fius munkakat o vegzi ( szemet kivives, kiskert, stb), es a kisbabankkal is sokat foglalkozik: furdet, pelenkaz, jatszik, stb. Baratokkal max havi 1x megy 1-2 orara, szuleihez kettesben jarunk, (enyemek kulfoldon ), v egyutt csinalunk programot.
2019. jan. 3. 23:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!