Szelektiv redukcio lehetseges?
Voltunk a Hajdu doktornonel, kaptunk egy s.o.s. Idopontot. Hat a szelektiv redukcio mint olyan (tehat a kis magzat befecskendezese...) valoban nem lehetseges egypeteju ikreknel a kozos mehlepeny miatt, gyakorlatilag biztos, hogy a masik baba is meghalna. Az ikertranszfuzios szindroma ilyen koran nem szokott meg kialakulni, ezt is mondta. Ez a meretkulonbseg inkabb elorevetit ennek a fokozott lehetoseget VAGY egy mas betegseg all a hattereben, leggyakrabban szivfejlodesi rendelellenesseg(bar ennek a masik jelzoerteke a magas tarkoredo, de az rendben van. Persze az a down kor jelenis lehet tudom tudom... de hal isten ezek kizartak). Szoval a konkluzio az, hogy most hetente megyunk uh-ra, ahol figyeljuk, hogy no e/csokken e a meretkulonbseg, a magzatvizel mennyiseget is figyeli stb... ha valami elteres lesz vagyis valoban bekovetkezik az ikertranszfuzio, akkor 2 lehetoseg kozott fog merlegelni a Hajdu a helyzet sulyossagatol fuggoen: 1.vagy lezeres mehlepenyelvalaszto mutet amit itt tobben is irtatok 2.ha annyira sulyos a helyzet, akkor sajnos elkotik a nagyobb veszelyben levo (vszeg ez a kisebbik lenne) babanak elkotik a koldokzsinorjat:( hogy utana az a baba hogy kerul ki a pocakombol es ilyen reszleteket nem tudok nem is akartam kerdezni, gondolni se akarok ra...
Ha minden rendben lesz, nem lesz ikretranszfuzio, akkor a 19.heten megyunk magzati sziv uh-ra, ott meg kiderulhet szivfejlodesi rendellenesseg, akkor megint csak merlegelni kell hogy mennyire sulyos...
Szoval a lenyeg, hogy egyelore varunk es remeljul a legjobbakat. Nagyon drukkolok a picurkamnak hogy ugyesen megnoljon, bizom benne hogy nem lesz semmi baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!