Gyeddel kapcsolatban kérhetek segítséget?
Sajnos muszáj volt apukanak igényelni, mivel állami támogatással tudtam elhelyezkedni, mint gyedről vissza térő, így nem kaphattam a gyest. Csak a munkáltató elhuzta sajnos, pedig én folytatólagosan szerettem volna ha bejelent.
Akkor a lényeg, hogy kapok gyedet ha egy perc tp re se megyek? Előző munkaviszonyom a gyed alatt megszunt.
mehetsz tp-re, de csak annyi időre, amennyit dolgoztál előtte. Ha júniusban akarsz elmenni tp-re, akkor novembrtől-júniusig elztelik 7 hónap, vagyis 7 hónap tp-re mehetnél (nyilván csak a szülésig fogsz).
Az a lényeg, amennyi napot ledolgoztál a munkahelyeden, utána annyi napot lehetsz tp-n. Vagyis november 5-től számolva (nagyjából) április elejéig kénytelen vagy dolgozni, ha annál előbb mennél TPre akkor nem tartana ki a jogviszonyod
A biztosításod biztos, hogy megszakadt, mivel a törvény szerint 30 naptári napnál nem lehet több kieső idő 2 jogviszony között.
Amivel te kevered az az egészségügyi hozzájárulás fizetése alóli türelmi idő ami max 45 naptári nap. De ha bele gondolsz logikusan, ha letelik ez az idő és fizeted magad után a 7 ezer párszáz forintos hozzájárulást, attól még biztosítottá nem válsz.
Lényegében, most még ne menj táppénzre, várj kb 3 hónapot és ha akkor mész betegre akkor mindenre jogosult leszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!