Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Gyeddel kapcsolatban kérhetek...

Gyeddel kapcsolatban kérhetek segítséget?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 2016.szeptembertol 2018.szeptember 28ig gyeden voltam, közbe el tudtam helyezkedni, viszont szeptember 28 és november 5 között nem volt se gyed, se munkaviszony. Biztosított voltam, mert elvileg 48 napig biztosított az ember. A lényeg, hogy ugye november 5 óta dolgozom, de kísérlet, hogy jön a kistestű, augusztusra várható. Így számíthatok gyedre, vagy nem? Köszönöm!
2018. dec. 27. 21:27
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Sajnos muszáj volt apukanak igényelni, mivel állami támogatással tudtam elhelyezkedni, mint gyedről vissza térő, így nem kaphattam a gyest. Csak a munkáltató elhuzta sajnos, pedig én folytatólagosan szerettem volna ha bejelent.

Akkor a lényeg, hogy kapok gyedet ha egy perc tp re se megyek? Előző munkaviszonyom a gyed alatt megszunt.

2018. dec. 28. 08:26
 12/20 A kérdező kommentje:
Meg elvileg nem szakadt meg a biztosítas. Legalábbis a munkaugyibe azt mondták, hogy az a türelmi idő, de addig biztosított vagyok.
2018. dec. 28. 08:28
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

mehetsz tp-re, de csak annyi időre, amennyit dolgoztál előtte. Ha júniusban akarsz elmenni tp-re, akkor novembrtől-júniusig elztelik 7 hónap, vagyis 7 hónap tp-re mehetnél (nyilván csak a szülésig fogsz).

Az a lényeg, amennyi napot ledolgoztál a munkahelyeden, utána annyi napot lehetsz tp-n. Vagyis november 5-től számolva (nagyjából) április elejéig kénytelen vagy dolgozni, ha annál előbb mennél TPre akkor nem tartana ki a jogviszonyod

2018. dec. 28. 10:20
 14/20 anonim ***** válasza:

A biztosításod biztos, hogy megszakadt, mivel a törvény szerint 30 naptári napnál nem lehet több kieső idő 2 jogviszony között.

Amivel te kevered az az egészségügyi hozzájárulás fizetése alóli türelmi idő ami max 45 naptári nap. De ha bele gondolsz logikusan, ha letelik ez az idő és fizeted magad után a 7 ezer párszáz forintos hozzájárulást, attól még biztosítottá nem válsz.

Lényegében, most még ne menj táppénzre, várj kb 3 hónapot és ha akkor mész betegre akkor mindenre jogosult leszel.

2018. dec. 28. 10:31
 15/20 anonim ***** válasza:
A gyed alatt végig fent állt a munkaviszonyod az előző munkáltatóval? Nem passzív gyedet kaptál ugye?
2018. dec. 30. 11:42
 16/20 A kérdező kommentje:
Sajnos szerződésem volt, úgyhogy szülés után nemsokkal megszunt a munkaviszonyom. Ez így mit jelent?
2018. dec. 30. 16:35
 17/20 anonim ***** válasza:
Ez nem túl jó, mivel passzívan kaptad a gyedet. Pontosan mikor szültél és mikor szűnt meg a munkaviszonyod?
2018. dec. 30. 18:35
 18/20 A kérdező kommentje:
2016.szeptember 28an szültem és ahogy emlékszem abban az évben szűnt meg a szerződésem. Nem emlékszem mikor. Viszont biztosított voltam és most dolgozok. Így is esélytelen? Ha végig dolgozok?
2018. dec. 30. 20:44
 19/20 anonim ***** válasza:
Passzív gyed alatt ha nem dolgoztál, akkor csak eü. ellátásra voltál jogosult. Ha passzív gyed alatt nem dolgoztál, akkor újból meg kell lenni a 365 biztosított időnek. Tehát, ha augusztusban szülsz, akkor 2017 augusztus-2019 augusztus között kell 365 biztosított nap. November 5-től dolgozol, vagyis, ha passzív gyed alatt nem dolgoztál, akkor augusztusig nem lesz meg a 365 nap.
2018. dec. 31. 11:01
 20/20 anonim ***** válasza:
Valószínűleg nem fog járni csed, gyed, csak gyes.
2018. dec. 31. 11:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!