Segitseget tanacsot szeretnek kerni hizassal kapcsolatban?
Én is nagyon magas súlyról kezdtem mindkét terhességemet, az első "+" teszttől napi 160 g CH diétát tartottam.
Az első pár nap nagyon durva, de aztán hozzászokik a szervezet, és ma már nagyon jó minőségű, tápláló CH diétás étrend állítható össze a kínálatból (illetve én többnyire főzök magamra, és azt hozom a munkahelyre).
Amit teljesen negligáltam, az a fehér cukor, a fehér liszt, és minden tésztaféle (bolti reggeli péksütemények is).
Rizst, burgonyát, hüvelyeseket módjával eszem, rengeteg natúr joghurt, gyümölcs (kivétel: szőlő és banán), zöldség, sonka, tojás szerepel az étlapomon.
A későbbi problémák (nemcsak terhességi cukor, de magas vérnyomás, visszeresség stb.) miatt is érdemes erre odafigyelni, rendszeresen kontrolláltatni pl. a vércukrodat.
Ha nagyon nem bírok magammal, a következőket nassolom:
olivabogyó, alma sajttal, pár szem dió vagy mandula, két kocka diab. csoki (nem fruktózzal készült!).
1-2 hét odafigyeléssel ki lehet tapasztalni, mi a jó neked, mi telít el az ehető dolgok közül, nagyon jó receptek vannak a neten is.
Kérd szakember (védőnő, kórházi dietetikus) segítségét, még most, az elején.
Hol lehet megtalálni ezt a 180-as diétát?
Én az első terhességem előtt és közben is rengetege híztam. 3 év alatt utána leadtam 40 kg-ot. Most tervezzük a tesót, és 3 hete én sem cigizek, és hát látom magamon,hogy 2-3 kilót híztam. Többet nem szeretnék. Mondjuk én a sportot nem hagyom abba. A dokim mondta,hogy kisebb intenzitással, de kocoghatok, ha babás leszek, akkor is.
Viszont az étrendemmel is kezdem kellene valamit!
Szia 3-as, 2-es vagyok :) Nekem a dietetikus nővér adta meg az arányokat.
Reggeli: 35-40g ch
Tízórai: 15g ch
Ebéd: 55-60g ch
Uzsona: 15g ch
Vacsora: 40g ch
Utóvacsora: 15g ch
Én innen számolgatom ki:
Csak a mennyiségeket kell megadni, és kiadja, hogy mennyi szénhidrátot tartalmaz.
Koszonom a valaszokat! Nem nagyon hataroztam meg el magam az a baj de napok kerdese es rafeszulok a temara..
Nem vagyok elragadtatva a ch szamolasatol.. :/
Meg ugy egyaltalan az egesztol..
De vmit ideje lesz elkezdeni mert mar most gyulolom magam..
Koszonom a segitseget! Es kitartast nektek is!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!