Milyen fajdalomcsillapitót lehet bevenni terhesen?
Szia
Nekem az orvos azt javasolta , ha ritkán akkor bármit vehetek be fájdalomcsillapítót
28 hetes kismama
Nekem is sima paracetamolt, vagy paracetamol alapú gyógyszert mondott a doki (például Panadol). Egyébként is szökőévekben egyszer szedtem, de terhesség alatt is előfordult két-három alkalommal, hogy be kellett vennem valamit, mert lebetegedtem. Semmi bajunk!
Ha a fejfájást gyógyszer nélkül megszeretnéd oldani, akkor az még megoldható, nekem általában egy séta a friss levegőn, vagy épp fekvés sötétben csendben hideg vizes borogatással segíteni szokott, de azt javaslom, hogy egy doboz legyen otthon ezekből a fajta gyógyszerekből, mert amíg a fejfájás csak nekünk kellemetlen, a babára nem veszélyes, addig a láz igencsak kerülendő, ha lázasodsz, akkor azt egyből kezelni kell, szóval nem árt, ha van a közeledben rá valami.
Szia!
Ajánlom figyelmedbe:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..
A homeopátiás bogyók esetében nem ártana tudni, hogy milyen típusú a fejfájásod:
Arckipirulással, lüktető, doboló érzéssel jár a fejfájás, izzadás kísérheti. Jólesik a csend, a sötét szoba, a pihenés és az alvás: Belladonna 9 CH 1*5 golyó a fájdalom megszűnéséig.
Szem körül fellépúő migrénes fájdalomra, mely látászavarokkal, szédüléssel jár. Az állapot melegre javul, kávé és zsíros étel fogyasztására rosszabbodik: Cyclamen 9 ch óránként 1*5 golyó.
Rendszeres időközönként fellépő, szemkáprázással, hányingerrel, savas hányással kísért migrén esetén: Iris versicolor 9 CH óránként 1*5 golyó
Jobb oldali, szem körül induló migrénes fejfájásra javasolhatő, hányinger, hányás kíséri, gyakran az étkezés kimaradása, illetve feszültség, stressz is beindíthaja a fájdalmat: Lycopodium 9 ch 1*5 golyó
Ezeket kifejezetten kismamák fejfájására ajánlják.
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!