Magas vérnyomásos kismamák, ilyenkor szerintetek mi a helyzet?
36 hetes vagyok, mérem napi többször a vérnyomásomat előzmény miatt (nem alakult ki végül toxémia, csak a vérnyomásom ugrált). Most még gyógyszer nélkül határérték alatt vagyok mindig, de néha már közelítem, viszont nem tudom, hogy ez mennyire valós.
Szóval az van, hogy az első mérés szinte mindig magasabb, főleg a szisztolés érték. Aztán várok pár percet, megmérem újra, és akkor már nem olyan magas, elég jelentősen, akár 20-25 hgmm-rel kevesebb. Ha újabb pár perc múlva ellenőrzöm megint, akkor a másodikhoz hasonló értéket kapok. De ettől mindig bizonytalan vagyok, most akkor melyik jó? Az első mérés miért magasabb? Az a baj, hogy fehérköpeny szindrómám van, így nem tudja nekem ellenőrizni a méréseket senki, mert akkor az egekben van a vérnyomásom, és olyan ideges leszek tőle, hogy egy nap, mire visszaáll.
Tapasztaltatok hasonlót?
Nekem feljebb ment a vérnyomásom az utolsó 3 hónapban.Minden nap 5x kellett mérnem és vezetnem.Igazán kiugróan magas akkor volt mikor frontok voltak(frontérzékeny vagyok).Nem kell a vérnyomásmérőnek folyamatosan a karodon lenni.Reggel,10 fele,1-2 óra környékén,este 5 fele és 8-9 fele méred felírod és bőven sokat mérted.Ne idegesítsd magad azzal, hogy 2 percenként méred, meg + rámérsz, teljesen felesleges.Toxémiának nem csak a magas vérnyomás a tünete hanem a fehérje a vizeletben és ha nincs fehérjéd a vizeletben feleslegesen húzod a saját idegeid.
Az, hogy ha orvos méri és kicsit magasabb sem jelent semmit.Nekem is magasabb, nincs fehérköpeny szindrómám de ha órákat kell várni mire orvoshoz bekerülök felmegy a pumpám és magasabb vérnyomást produkálok.Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!