Halvány pozitívat teszteltem. Ilyenkor mikor menjek orvoshoz? (többi lent)
Nem ismerem a gyógyszeredet de beszélj telefonon az orvosoddal (egy orvossal ha nincs saját).
Gratulálok a babához!
Miért kellett szúrnod magad? Most szedsz tablettában véralvadásgátlót? Ha igen, akkor minél hamarabb át kell állnod szurira, mert a tabletta veszélyes, kb. minden nap számít. Ha nem, akkor is az 5. héten azért is elmehetsz a dokihoz, már látni fogja a petezsákot és hogy jó helyen tapadt-e meg, és ad további infókat. Ha pénzt sajnálod azért, hogy kétszer menj, hát elmehetsz sztk is nőgyógyászhoz vagy aki megállapította múltkor, hogy kell a szuri (angiológia, haematológia).
Nekem trombózisom lett az első szülés után, tablettát nem szedtem, mert hajlamom nincs. Másodszorra a pozitív teszt után simán felhívtam az (egyébként nagyon rendes és rám emlékező) sztk angiológust rendelési időben, azt javasolta, hogy a 6. héttől szúrjam magam és még szülés után 12 hétig és következő héten adott is ki hozzá receptet és javaslatot az asszisztense csak úgy az ajtón időpont nélkül. A nőgyógyászom meg csak örült, hogy nem ő neki kellett ebben dönteni.
Első vagyok. Nekem is kellett terhesen véralvadásgátlót kapnom, csak a nevére nem emlékszem...
Annyiban tudok reagálni, hogy engem 18 hetesen műtöttek epével, és a nőgyógyász meg a sebész azon vitatkoztak, hogy hány napig kell szúrnom magam utána.
A nőgyógyász aggódott a baba miatt, és csak három napot akart (szerinte alacsony rizikócsoportba tartoztam), de a sebész meg ragaszkodott a 10 naphoz, úgyhogy végül annyi lett.
Remélem nálatok se lesz semmi gond!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!