Volt itt olyan, akinek a babájának a fejlődése az anyaméhben le volt maradva? Mi lett a babával? Egészséges lett? Hamarabb megindították a szülést? Valami speciális kezelést igényelt utána?
Figyelt kérdés
Próbálok nem aggódni, nem rágódni rajta, de nagyon nehéz. Azt szeretném, hogy minden rendben legyen vele, jól érezze magát.36 hetes múltam, a BPD-je és a hasa kb. 30-32 hetes terhességnek felel meg. A nőgyógyász azt mondta, hogy járjak hetente kétszer NST-re, egy hét múlva menjek vissza hozzá, lehet, hogy még egy vérvételre is beutal. Visszanézte a Down-kór szűrés (elvileg ott minden rendben volt), az utána lévő uh adatokat. Egyébként hihetetlen, hogy szinte könyörögnöm kellett ezért az uh-ért. 27 hetesen 4D-n voltam, már akkor a BPD-je kisebb volt, de nem mondtak semmit. 30. héten meg lecsesztek, hogy rá mertem kérdezni, hogy biztos minden rendben van vele (akkor az az orvos érdekes módon mindent rendben talált). Arra gondolok, hogy talán jobb lenne, ha inkább megindítanák a szülést, mert nehéz elfogadnom, hogy valamiért nem tudom a babámat megfelelően táplálni.2018. dec. 5. 17:37
21/23 anonim válasza:
Nekem a kórházban volt egy szobatársam. Nem fejlődött a baba 30 hetesen a hasában, ezért befektették. Kapott tüdőérlelőt és speciális infúziót, ami esetleg segíti a baba növekedését, mert nem talált semmit, ami indokolná a lemaradást. Sajnos nem segített az infúzió, úgyhogy megcsászározták 31 hetesen. A baba 770 grammal született. Szépen fejlődött kinn, növekedett. Nemrég haza is vihették, jól van a kisfiú, azt mondták minden rendben lesz Vele. Szemét kell gyakrabban ellenőriztetni.
22/23 A kérdező kommentje:
Azóta megszületett a babám. 37. hét első napján. Gyors szülés volt, 19 perc alatt megszültem. :) 48 cm-mel és 2650 grammal született. Most már 9 hetes múlott, és 56,5 cm és lassan 6 kg lesz (3 nappal korábban a védőnő 5770 grammot mért). Anyatejes, nagyon szeret enni. Születéskor is azt mondták, teljesen normális, arányos baba, azóta is ezt mondják. Fejmérete is nő. A nőgyógyászra, aki ijesztgetett haragszom, legszívesebben az orra alá dörgölném, hogy tévedett, következő babánál/babáknál tuti nem hozzá megyek majd terhesgondozásra. Asszisztensével találkoztam, felismert, aztán mondta is, hogy milyen gyönyörű baba. Ez kicsit elégtételként hatott rám.Csak kérdés, ezek után kihez járjak, mert ő is pl. ismertebb orvos. Senkiben nem bízok úgy meg, mert én is többnél is rosszat tapasztaltam, és rosszakat is hallottam. Persze azért, mint a legtöbb anya, még mindig féltem őt, és remélem továbbra is ilyen szépen fog fejlődni. :)
2019. febr. 10. 00:09
23/23 anonim válasza:
Azta! Nagyon szuper. Gratulálok nektek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!