Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Volt itt olyan, akinek a...

Volt itt olyan, akinek a babájának a fejlődése az anyaméhben le volt maradva? Mi lett a babával? Egészséges lett? Hamarabb megindították a szülést? Valami speciális kezelést igényelt utána?

Figyelt kérdés
Próbálok nem aggódni, nem rágódni rajta, de nagyon nehéz. Azt szeretném, hogy minden rendben legyen vele, jól érezze magát.36 hetes múltam, a BPD-je és a hasa kb. 30-32 hetes terhességnek felel meg. A nőgyógyász azt mondta, hogy járjak hetente kétszer NST-re, egy hét múlva menjek vissza hozzá, lehet, hogy még egy vérvételre is beutal. Visszanézte a Down-kór szűrés (elvileg ott minden rendben volt), az utána lévő uh adatokat. Egyébként hihetetlen, hogy szinte könyörögnöm kellett ezért az uh-ért. 27 hetesen 4D-n voltam, már akkor a BPD-je kisebb volt, de nem mondtak semmit. 30. héten meg lecsesztek, hogy rá mertem kérdezni, hogy biztos minden rendben van vele (akkor az az orvos érdekes módon mindent rendben talált). Arra gondolok, hogy talán jobb lenne, ha inkább megindítanák a szülést, mert nehéz elfogadnom, hogy valamiért nem tudom a babámat megfelelően táplálni.

2018. dec. 5. 17:37
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
77%

Újra utolsó vagyok.

Általában a probléma hogy nem jó valami miatt az ellátása a lepénynek. Kint már nincs gond hisz ott már nem a lepényből kapja a hamit.

Nálam a szövettanból derült ki mi volt a gond. Kezdetleges burok gyulladás, kicsi méhlepény, 3% infarktusos erek a lepényben.

De minden rendben, jobb itt kint a kisfiamnak. 9 hetes és 2590g-al született most 4070g és csak anyatejes. 🙂

2018. dec. 5. 18:59
 12/23 anonim ***** válasza:
77%
Bocsi nem utolsó hanem a 6 válaszoló vagyok
2018. dec. 5. 19:00
 13/23 anonim ***** válasza:

5# vagyok

Amennyit tudsz azért pihenj. Nekem azt mondta a doki hogy azért fontos hogy a szervezet minden energiát a babára tudjon fordítani. De persze amit intézni kell azt muszáj.

Természetesen idekint már biztosan jobban fog fejlődni. (Olvastam sokat hogy volt akinek egyszerűen megállt a méhbe a fejlődés és megkellett indítani a szülést és kint már szépen összeszedte magát) de ugye számit hogy pl a te esetedbe mi okozza azt hogy lassan növekszik. De egyébként minden más adata megfelel a korának?

Csak a Bpd es a has nem?

Szerintem tényleg ne aggódj. Ha úgy döntenek hogy indítják a szülést akkor hidd el hogy a babának már jobb lesz idekint. Habár még maradhatna odabent, de eléred már a 37dik hetet és mégha az adatok kisebbek is, azért jóval jobbak az esélyek.

Ja es igen, arra keszülj hogy valószinű "sorvadt vagy retardált" babának mondják de ez szimplán annyit jelent hogy korához képest kicsi a súlya.

Nekem 25 hetesen mondta a doki hogy retardált lesz mert 2 héttel kisebb. Hát akkor nem tudtam mit jelent a szó a terhességbe és olyan pánik jött rám hogy azt se tudtam hirtelen hol vagyok. Meg a sírás is rám jött, és akkor közölte az asszisztens hogy sziplán annyit jelent hogy kicsi lesz a súlya. Ő is kisebb azóta is minden alkalommal és a lepényem is 2fokba van és mégcsak 31 hetesek vagyunk. Alig várom a végét.

Ha lesz időd írd meg kérlek hogy vagytok, mi van veletek! Kívánom a legjobbakat!

2018. dec. 5. 19:25
 14/23 A kérdező kommentje:
Írtam, hogy sajnos a hasa is kisebb. Kimondani nem mondták, hogy retardált lesz. De egyébként hallottam már erről, tudom, hogy nem úgy értik, de akkor is borzalmasan csúnyán hangzik.
2018. dec. 5. 19:33
 15/23 A kérdező kommentje:
Főként az 5-östől kérdezem, mert úgy látom, hogy ő ért hozzá: Down-kórra ez az egész ugye nem utal?
2018. dec. 5. 20:48
 16/23 anonim ***** válasza:
Igaz a 10es vagyok és engem már leírtál :D de azért ha nem baj genetikusként (és most már fejlesztő pedagógusként, koramentorként) válaszolok. Igaz hogy a születési súlyuk és a lepény súlya is kisebb az átlagosnál de az hogy a babád kisebb messze nem jelenti hogy baja lenne. Ezernyi oka lehet... genetika is.Ne aggód túl mert azzal ártasz a legjobban. Tudom nagyon nehéz el nem tudod képzelni mi van mögöttem,és amire rájöttem az hogy a legrosszabb körbe járni a dolgokat és agyalni. Nagyon jó hétben jártok már, semmi baja nem lehet! Max 1 hete bent töltötök hízás miatt.
2018. dec. 5. 21:00
 17/23 anonim ***** válasza:

Második babámnál 30. héten derült ki az uh-n, h 3 héttel kisebb mint kéne. A diagnózis IUGR lett (méhen belüli retardáció),kiegészitve azzal h az anyai méretek is kicsik (156cm és 43 kg voltam..). Ezután minden héten ultrahangoztak szülésig és rengeteg fehérjét kellett ennem. Döntöttem magamba a hust és minden egyebet. A 3 hétnyi lemaradás végig maradt, de nem lett több, tehát a baba nött csak összességében pici volt. 40+2-re született, 2500gr,44 cm volt.

A növére két évvel elötte 2770gr,45cm lett, ugyhogy nagy különnbség nincs,pedig nála nem ijesztgettek terhesen h kicsi lesz:)

Mindketten egészségesek,semmi bajuk,mindösdze kis termetek:) (nagyobbik most mult 3 éves, 95 cm,12kg. Kortársai között picinek számit. Hugi centire,dekára ugyanannyi mint a növére az ö korában.

Tanácsolom h te is fogyassz rengeteg fehérjét és vitamint és nem lesz gond:)

2018. dec. 5. 21:03
 18/23 anonim ***** válasza:

5# vagyok

Ne gondolj ilyenekre hogy bármiféle rendellenesegre utal. Hidd el nagyon sokan vannak/vagyunk akiknek kisebbek a babák adatai az átlagnál. Ezek viszont nem azt jelenti hogy beteg a baba.

Más részt a Down-kórt azért felismerik az orvosok. Meg ugye az eredményeid is jók lettek.

Nekem kifejezetten mondta is a doki hogy egészseges a babám, legalábbis minden arra utal, csak kicsi.

Fontos hogy ne aggódj, néha azzal többet lehet ártani és tényleg jó időben vagy már. Nagy gond nem lehet, max hízlalják majd kicsit a babát.

Lehet a következő vizsgálaton már sokkal jobb eredményeket fogsz amugy kapni. Na de addig is nyugi 😊

2018. dec. 5. 21:12
 19/23 anonim ***** válasza:

Vitaminhiány nem okoz ilyet.....

Amúgy nálunk volt ilyesmi, de aztán 38hezen született és minden rendben lett. Kis súllyal jött világra de amúgy semmi egyéb.

2018. dec. 5. 21:20
 20/23 A kérdező kommentje:
A próféta szóljon belőletek! :) Az az igazság, hogy hiába nem így terveztem, de a császárban + 1 hét kórházi behozza a súlyát dologban megegyeznék, ha más választás nem lenne. Egyébként köszönöm nektek, azért valamelyest sikerült megnyugtatnotok! Már nem vagyok úgy elkeseredve.
2018. dec. 5. 21:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!