Nem nő a baba, az orvos szerint el fog halni bennem, mi lesz most?
35.hétben járok.
A 32. Ultrahangon 30 hetesnek állapították meg a babát, emiatt 2 hét múlva kontrollt javasoltak, ami ma volt. Nem nőtt csak pár mmt, és 31 hetesnek állapították meg. 2.fokon érett a méhlepény. Eddig nem volt az. Az osztályvezető főorvost hívták oda aki azt mondta hogy holnap reggel be kell feküdnöm a kórház, mert el fog halni a gyerek. Teljesen ki vagyok borulva.. Most mi lesz? Ahhoz képest minden adat jó, csak nagyon pici nem fejlődik odabenn. Mennyi esély van rá hogy kiveszik a babát? Januárra vagyok kiírva, lehet addig benn kell feküdnöm? Vagy ha látják hogy nem fejlődik, meg császároznak? Ez napokon belül kiderül vajon? Mennyi az esély a túlélésre a babának? Volt már valaki hasonló helyzetben? Az nst teljesen jó, nem értik mi a baj miért nem nő.
Bármi lehet. Biztos kapsz majd tüdőérlelőt es legalább azt megvárják, amíg az hat. Hacsak nem kell sos szülni valami miatt. Bízni kell a legjobbakban. Remélni kell, hogy semmi rejtett betegség nincs a háttérben es akkor jók az esélyei a túlélésre. De biztosat senki nem tud egyelőre mondani. Ha megszületik, biztos lesznek vizsgálatok, hogy kizárjanak egy rakás betegséget.
Drukkolok nagyon!
A szobatársam ugyanígy járt. Többször is vizsgálták naponta, szedett egy marék vitamint, és magas kalória tartalmú étrenden volt.
Nem kellett rögtön császározni, az biztos, de nem tudom, hogy szült, mert én már átkerültem másik osztályra.
Tavaly futottunk össze, ugyanabba a 8 osztályos gimibe felvételiztek a gyerekeink.
35 hetes vagy, a baba már szinte kifejlödött, ha nem marasztaltak bent rögtön akkor nem lehet nagy baj, de elkerülni a lehetségest gondolom elöre hozott császárral megcsászároznak.
A plancenta elhalása sok esetben van, erre sok magyarázat nincsen. Ne idegeskedj, most inkább relaxalj, és lazulj, arra van mindkettötöknek szükség.
Köszönöm szépen a válaszokat.
Hiába vagyok menstruáció szerint a 35.hétben, az uh szerint 30-31 hetes kornak megfelelő.
Ezek a méretek :
BPD 77mm
AC 262mm
FL 57mm
Flow: ACM RI : 0,77 Aorta RI: 0,74
Nagy valószínűséggel tüdőérlelőt kapsz, meg egy rakás infúziót úgy hogy bent kell feküdj. Általában egy hét után döntenek mi legyen, javult a helyzet a kezelésre vagy sem. Ha nem akkor meg szokták indítani
De inkább holnap kérdezz meg mindent mi a protokoll.
Furcsa, hogy ezt így beközölték neked, hogy el fog halni... látod, többen írják, ez közel sem biztos!
Nagyon szorítok nektek, gondolok rátok
Nagyon köszönöm aranyosak vagytok.
Egyébként mi az esélyesebb a császár vagy a szülés indítás?
Remélem van saját, fogadott orvosod és vele tudsz beszélni.
Ahogy előttem írták, tüdőérlelő ez pár nap alatt hat 2-3 és ha van eszük nem rizikóznak, hanem kiveszik császárral.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!