Mi lehet az oka, hogy nem mozog a baba ctg alatt, mindig ismételni kell, de ma is visszarendeltek holnapra, már elegem van és félek?
39 hetes vagyok, jövő keddre, azaz pon 1 hét múlva lenne meg a fiam. Eddig 3x volt ctg vizsgálatom, legelőször sem mozgott csak szívhang, mint most, utána el kellett mennem sétálni, csokit ennem stb. Mikor visszamentem akkor tudták detektálni,de akkor sem volt túl aktív. Minden rendben volt eddig. Igazából ma is volt szívhang, de nem mozog. Megint elmentem sétálni, kávé, kóla,csoki. Habár csak diabetikus csokit eszem,mert terhességi cukrom van,bár nem tudom számít-e.
Kérdeztem a nővért hogy ez most mit jelent, mondta meg kell ismételni megint, nincs oszcilláció. Holnap megint vissza, sétáljak előtte mondja az orvos, amikor eleve mindenhova gyalog megyek,mert nincs kocsim.
Amúgy meg szokott mozogni, este is alig hagy aludni, már a vesémet is rugdossa, főleg mikor átfordulok egyik oldalról a másikra.
Még annyi, hogy kaptam beutalót a kórházba ahol majd szülök, de az orvos mondta hogy elég jövő héten hétfőn hívni őket. Hát én már nem tudom tényleg mi történik.
Diabetikus csokit ehetsz, de attol mozogni nem fog, mert pont a cukortol mozog, nem a kakaotol.
En is cukros voltam, par szem szolocukor ctg elott segitett, ilyenkor nem "annyira baj" az a cukor, de gondolom te is jarsz plusz cukormeresre emiatt, ott kerdezz le a dokinal, ill hivd fel.
En pl reggelit is vallthattam cukrosra, gesztenyepuret ettem, mert sajnos kijott, ha a mintaetrendet kovettem... Es ugye meg volt szabva, foleg vervetel elott, h mit fogyasszunk reggelire es mikor
Én is épp ettől szenvedek.
Cukros vagyok, sokat mozog a babám, de amikor felkerül a gép a hasamra, a kicsi megmakacsolja magát és nem akar mozogni. Már teljesen rástresszeltem erre a ctg témára.Sírni tudnék miatta.
Egyszer mozgott nagyon sokat, akkor kávét ittam előtte még citromos vizet. Akkor meg az volt a baj, hogy túl aktív volt.
Nálunk egyébként van ilyen rezgó kütyü amit odatessznek a hasad hoz és ha szerencséd van, akkor arra felébred a gyerek. (ha nincs, akkor csak a pulzus megy fel tőle)
Nekem amikor mozgott, akkor lemozogta folyton a detektort, ezért azt a részt nem értémelték. Utána bealudt, akkor meg beszóltak, hogy nem mozog 😊
Megpróbáltam neki mesét olvasni, attól(?) meg lejjeb ment a pulzusa (de normál tartományban).
Kénytelen voltam lökdösni, rázogatni a hasam, ahogy a szülésznőtől láttam az ébresztést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!