Baj lehet, ha sokat járkálok terhesen?
30 hetes vagyok.
Most állunk ingatlan vásárlás alatt is, szerencsére már a vége felé, de folyton menni kell valami hivatalba vagy akárhova. Amit tud intéz a férjem is, de a legtöbb helyre együtt kellünk + én rugalmasban dolgozok, nem kell bent ülnöm az irodában, ha nem akarok, így egyszerűbb nekem menni néha. Na meg ugye az orvoshoz, vizsgálatokra járkálás. Szóval mindig van valami.
Ma is 4 órát járkáltam, és már mire hazafelé jöttem nagyon fájt alul lent a hasam, most fekszek, pihenek estig.
Árthatok valamit ezzel, vagy miért kezd el a hasam már ilyenkor fájdogálni?
Szintén 30 hetes vagyok :)
Engem most intett le az orvosom, hogy innentől pihi.
Séta minimális, illetve a házimunka is csökkenjen.. Szó szerint a porszívózás,felmosás mozdulatai,mert terhelve van vele a has, a sétával meg ereszkedhet a baba.
Mondjuk nekem a jó-alsó határa perpill a méhnyak, így jobban is kell figyelnem.
Dehogyis, direkt jó, ha nem üldögélsz folyton. Anyám 6 hónapos felment a Kékesre, mondjuk magyar hegy, nem valami nagy dolog, de van, aki nem teszi.
Természetesen a veszélyeztetett terhesek, a nem egészséges ízületűek és akiknek fájdalmai vannak aktivitáskor, azok teljesen más lapra tartoznak. De alapesetben jó, ha mozog az ember, nyilván nem megterhelő szinten, ha lehet.
Ügyintézéstől nekem is fájna mindenem, az azért más, főleg 4 órán át... De ha kell, mit lehet tenni? Gondolom, nem tud elvinni senki, akkor már megtette volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!