Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van okom aggòdni? 9 hetes...

Anna.love kérdése:

Van okom aggòdni? 9 hetes vagyok ès fogyok, de nem hànyok

Figyelt kérdés

Kicsit aggòdom a babàmèrt. Sosem voltam az a fajta aki csak ùgy magàtòl lead kilòkat. O hetes terhes vagyok, az első 6 hètben hìztam 2 kilòt. Aztàn amikor megàllapìtottàk a terhessèget, kiderült a pajzsmirigy alulműködès.

Thyroxint szedek napi egyet, egy hònapja kb,

De nem hànytam a 9 hèt alatt ès az ètvàgyam is kivàlò, sőt, napi 1 kg gumicukrot is megettem volt olyan nap.

Nos ma megmèreckedtem, ès fogytam, ùgy hogy nem dolgozok, terhes vagyok, ès hìzàsra hajlamos vagyok.

Aggòdom mi van ha màr tùlműködik a pajzsmirigy, az is ugyanolyan veszèlyes a picire nèzve.

Azòta nem nèztek pajzsmirigyet, ès ultrahangra csak 3 hèt mùlva kell mennem.

2018. nov. 30. 12:43
 1/6 A kérdező kommentje:
Elìrtam az elejèn 9 hetes
2018. nov. 30. 12:45
 2/6 anonim ***** válasza:
Szerintem nincs okod aggódni, a terhesség elején nem kell hízni, a gumicukor ilyen mértékben baromi egészségtelen, én 0,02 tsh-val se fogytam semmit, szóval nem törvényszerű, magán laborban bármikor nézethetsz 2 ezer forintért tsh-t, délután küldik is az eredményt, szerintem érdemes.
2018. nov. 30. 13:19
 3/6 anonim ***** válasza:

Nekem mikor gyanús lett a pajzsmirigy,akkor volt 4,8 a TSH-m, és abban a hónapban is estem teherbe.

Endokrinológushoz viszont csak a 11.héten kerültem, pont úgy jöttek ki az időpontok.. Namindegy,akkor kicsit rámijesztett a doktornő, de aztmondta nagyjából 3 havonta nézessünk vért,mert az a mérvadó.

Illetve 16 hetes kortól nagyjából már önálló pajzsmirigyműködése van a magzatnak,a miénk nem befolyásolja.

Nemhiszem,hogy a fogyásnak köze van hozzá, de inkább járj utána,az megnyugtat úgyis.

És ne aggódj,mert azzal csak árt az ember.

2018. nov. 30. 13:21
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi , megnyugtatò a vàlaszod, akkor nem idegeskedek ezen mèg 3 hèt ès kiderül, de amùgy semmi bajom, nem görcsölök , nincs semmi ès eddig gyönyörűen fejlődött, biztos minden rendben van
2018. nov. 30. 13:23
 5/6 anonim ***** válasza:

*előző vagyok

Mi nagyon meglepődtünk,mert nemszámítottunk terhességre pont akkor,mikor nekiugrottunk a labornak. :)

46 kg voltam és 170 centi, tehát brutál sovány, azóta felszedtem 16 kg-ot, a tsh-m jelenleg 1,8, és van még 2 hónapunk.

Nekem a doktornô aztmondta, ha az első 12 hét lezajlik sikeresen, utána nincs aggódnivaló. :)

A gyermek jön,ha jönni akar.

2018. nov. 30. 13:28
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszi...ùristen nagyon sovàny voltàl...

Erőt adtàl, ha neked nem volt gondd ès csak a 11 hèten mentèl ez ügyben dokihoz, akkor nem hiszem hogy nàlam baj lenne.

Igen màr csak 3 hèt ès èn is tùl leszek a kritikus időszakon.

2018. nov. 30. 13:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!