Szerintetek orvost váltsak?
7 hónapja vártuk a babát. Most végre 6 hetes terhes vagyok. Progeszteronnal sikerült...
Ez multi raktárakban dolgozom, sokat kell emelném, futkosnom. Két napja voltam a nőgyógyásznál deréktáji fájdalommal. Ő adott egy papírt hogy ha szükséges el tudjak menni táppénzre.
Tegnap dolgoztam, de estére annyira fájt a derekam hogy aludni sem tudtam.
Ma reggel voltam a háziorvosomnál a papírral, mire ő elkezdett bírálni hogy ilyen korán senkit nem szoktak táppénzre venni ámm... nem igaz hogy nem tudok örülni egy kicsit a babának. Ne legyek ennyire letargikus... O.o se köpni se nyelni nem tudtam, nem fogtam fel hogy ezt most mért kapom... Nyúzott voltam az igaz, mert nem aludtam és rettenetesen fájt a derekam... Semmi kedvem nem volt vigyorogni...
Annyira megbántott, hogy el gondolkodtam hogy másik háziorvost keresek.
Nektek mi a véleményetek?
Bocsi, de neked van gyereked? A háziorvosomnak sincs...
Szerinted akkor se jogos ha 7 hónap kellett az első pozitív teszthez és ahhoz is gyógyszer kellett?
7 hónap? Az még átlagon felüli, hiszen 1 év után kezdődnek csak a kivizsgálások. Nekünk az első gyerek 2 ÉV! alatt jött össze. De nem mentem táppénzre. A másodikkal is csak azért mentem 16 hetesen, mert tüdőgyulladást kaptam, amiből 1 hónap alatt sem sikerült meggyógyulni, így az orvos nem engedett vissza. A 3. missed ab. lett, műtéti befejezéssel márciusban, most a 4. terhességem 11. hetében vérzéssel kórházban voltam, mégis csak utána mentem táppénzre, mivel szigorú fekvésre ítélt a doki.
6 hetesen szívhang volt már? Kérj könnyített munkakört. Te jársz rosszul, ha tp-re mész, a fizetésed 60%-át kapod.
Kedves 6-os válaszoló! Köszi hogy írtál! Én ezeket amennyire lehet szeretném elkerülni. Próbálok vigyázni magamra. (még ha mások szerint túlzásba viszem) Senki nem adja vissza azt a bébit, akit elveszt az ember ha hősöködik hogy ő terhes és nem beteg... Nincs az a munka vagy az a pénz, ami többet érne az egészségnél.
És nem örökre akarok táppénzen lenni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!