Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Apasági lemondó nyilatkozat?

Apasági lemondó nyilatkozat?

Figyelt kérdés

Szisztok! Párommal évekig együtt éltünk ,én 31,ő 32 éves.Szerettük volna a babát.Mikor kiderült,hogy terhes vagyok sírtunk örömünkben,már tervezgetni kezdtünk pedig még csak 2 hónapos a magzat. Pár napja ő bejelentette,hogy ő mégsem akar gyereket mert előző kapcsolatából van egy kislánya és nem szeretné ha egyszer velünk is az történne és csak hétvégi apukája lenne a gyereknek.Vetessük el,kérte.De én semmiképp sem szeretném ezt,megtartom és felnevelem tisztességben.Viszont a kérdesem az lenne,hogy az apasági nyilatkozatot ha nem teszi meg,lehet bármiféle joga, vagy ahhoz meg kell tennie a lemondó nyilatkozatot? Soha többé nem akarom látni és nem szeretném ha bármi köze lenne a babához,akit ő meg akart gyilkolni.

Válaszokat köszönöm

2018. nov. 27. 12:18
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:

Bosszú? Én csak teljesítem a kívánságát.Nem akarja,így hát nem erőltetem rá.Hogy megtartom,az nem bosszú.Az lenne az ha erőltetném,hogy igenis fogsz fizetni gyerektartast,igenis a te felelősséged is.

A gyerekemmel sosem szórakoznék! Vagy legyen olyan apja,aki azért fúj rá mert él?

2018. nov. 27. 13:15
 22/33 anonim ***** válasza:
66%
Előbb higgadj le, ennek így semmi értelme.
2018. nov. 27. 13:16
 23/33 A kérdező kommentje:
Ebben viszont igazad van! Még túl friss.Pár napja még ültünk az ágyban a neveken gondolkozva,most pedig összeomlott minden mert volt egy kattanása.De ismerve őt,sosem fogja mutatni a megbánását.
2018. nov. 27. 13:18
 24/33 anonim ***** válasza:
81%
Tényleg próbálj előbb kicsit megnyugodni. Nálunk nem tervezett a baba, apuka el akarta vetetni, megtartottam, de kikötöttem, hogy mivel nem tervezett és nem is akarja megtartani, nem lesz felé elvárás, mert annak semmi értelme, ha havi x ezer forint gyerektartást úgy fizet ki nekem, hogy a gyerek ettől függetlenül sosem látja meg utálja a gyerekét. Értem, mire való a gyerektartás, és hogy bármikor jól jöhet a pénz, de nekem az elsődleges az lenne, hogy a gyerek felé érezzen felelősséget és kialakuljon köztük valamiféle kötelék még ebben a helyzetben is, ami nem csak abból áll, hogy hó elején átutal a számlájáról valamennyi pénzt. Mára ott tart, hogy velem együtt nézegeti a gyerekneveket, meg ultrahangra jön, látom rajta, hogy tényleg aggódik, ha valami gond van a babával, utánaolvas a dolgoknak, de az első időszak elég kemény volt, míg el nem múlt nála a pánik. Én hagynék magamnak is, a páromnak is egy kis időt arra, hogy lehiggadjunk, és utána próbálnám vele tisztázni, hogy mégis mi ez az egész, mikor ő is szeretett volna gyereket. Tudom, hogy nem egyszerű, meg szörnyű hallani, hogy el akarja vetetni azt a gyereket, aki részben belőle van, de ha most mindkettőtöket elsodornak az indulatok és még jobban elmérgesedik a helyzet, az senkinek sem lesz jó. Ha tényleg higgadtan megbeszéltétek, és nincs más megoldás, akkor ne vond be apukát semmibe, de szerintem nem biztos, hogy menthetetlen a helyzet.
2018. nov. 27. 14:01
 25/33 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm az utolsó hozzászólónak.Akkor te is átmentél ezen.Kénytelen vagyok várni,még nagyon sok idő van a szülésig.Bár vele élni már nem szeretnék,de hátha tényleg elkezd majd kötődni hiszen az az ötlet,hogy elvetessük,nem vált be neki.Hátha egyszer rádöbben,hogy hiba volt ezt kérni.Mert elveszített engem miatta és lehet tényleg csak idő kell neki.Ma picit már megnyugodtam,mert először volt azóta,hogy nem beszélt velem csúnyán a telefonban.
2018. nov. 27. 16:50
 26/33 anonim válasza:
46%
Sajnálom ami veletek történt, nem értem az ilyen férfiakat, ők milyen könnyen kihátrálnak egy ilyen helyzetből. drukkolok hátha rendeződik a helyzet, hátha csak bepánikolt, remélem azóta átgondolta jobban ezt, és rohant hozzád a bocsánatodért esedezni.
2018. dec. 11. 19:36
 27/33 A kérdező kommentje:
Sajnos nem rohant,azóta sem találkoztunk és nem reagál az üzenetimre.Az anyukájával szoktam beszélgetni,de neki nem mondd semmit,ő is csak remélni tudja,hogy megváltozik a fia.De én mar úgy vagyok vele ha képes ennyire nem törődni azzal mi van velem,a babával,akkor nem kell az,hogy ilyen apukája legyen neki.Sokan itt ellenzik azt,hogy a gyerek apa nélkül nőjjön fel,de látjátok..ha az apuka meghátrál,nem tudunk mit csinálni. Teljesen kibújt a felelősség alól és jelenleg látni sem bírom.
2018. dec. 12. 12:54
 28/33 anonim ***** válasza:
47%

Akkor egy másik nézőpont: a nagymamát, nagyszülőket is el akarod venni a gyerekedtől? Mert hogy őt láthatóan érdekli az unoka...

Ha nincs apja, ne legyen hozzá köze, ne is tudja, hogy mikor születik, hol van, hogy néz ki, stb akkor az azt jelenti, hogy a nagyszülőkkel sem tudtok kapcsolatot tartani.

2018. dec. 12. 13:51
 29/33 anonim válasza:
Sajnálom, de megértem az àlláspontod, mert ha ebben a helyzetben magadra hagy, akkor mi jót lehetne várni tőle később? Erős vagy nagyon, szerintem a legtöbb nő ilyen helyzetben összeomlana.
2018. dec. 12. 19:06
 30/33 A kérdező kommentje:
Nem én akartam elvenni tőle,félreértés ne essék.A nagyszülők természetesen akkor látják majd amikor csak akarják.A mai napig minden napi kapcsolatban vagyok velük.A fiúk felnőtt,külön életet él,ha akarná láthaná...de nem akarja.Az első kérdésem óta történt ez meg az,visszautasítja az apaságit is...azok után ne is akarja látni max ha a nagyszülők fotót mutatnak neki róla.De ismerve őt ezek után,nagy ívben le fogja tojni.
2018. dec. 13. 07:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!