Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Apasági lemondó nyilatkozat?

Apasági lemondó nyilatkozat?

Figyelt kérdés

Szisztok! Párommal évekig együtt éltünk ,én 31,ő 32 éves.Szerettük volna a babát.Mikor kiderült,hogy terhes vagyok sírtunk örömünkben,már tervezgetni kezdtünk pedig még csak 2 hónapos a magzat. Pár napja ő bejelentette,hogy ő mégsem akar gyereket mert előző kapcsolatából van egy kislánya és nem szeretné ha egyszer velünk is az történne és csak hétvégi apukája lenne a gyereknek.Vetessük el,kérte.De én semmiképp sem szeretném ezt,megtartom és felnevelem tisztességben.Viszont a kérdesem az lenne,hogy az apasági nyilatkozatot ha nem teszi meg,lehet bármiféle joga, vagy ahhoz meg kell tennie a lemondó nyilatkozatot? Soha többé nem akarom látni és nem szeretném ha bármi köze lenne a babához,akit ő meg akart gyilkolni.

Válaszokat köszönöm

2018. nov. 27. 12:18
1 2 3 4
 11/33 babyboom567 ***** válasza:
58%

Meg gondolj arra is,hogy lesz a gyereked kamasz.Amikor lázadni fog ellened,és ha az apja azt fogja mondani,hogy tiltottad tőle?

Ez sajnos egy nagyon rossz helyzet, te próbáld te uralni a dolgokat már az elején.

Apasági nyilatkozat,Gyerekelhelyezés, láthatás gyerektartás.És ha nem látogatja, ő dolga.Ha meg nem kell a pénz, tedd számlára a gyereknek.

2018. nov. 27. 12:43
 12/33 A kérdező kommentje:

Ha évek múltán gondolná meg magát,melyik bíroság az aki a javára döntene?

Én annak ellenére tartom meg,hogy ő nem akarja...ezért még én is lehetek hibás.De nem elég az,hogy az apaság elismeréséért sem fog harcolni a születés előtt? Mert nem fog ezt 100%ig tudom.

13/33 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem apuka csak berezelt, és nem tudja, mit beszél. Anyukában meg túltengenek a hormonok, ami persze ilyenkor normális, csak hülyeségek képesek születni belőle.

Amúgy az, hogy apuka nem akarja a gyereket az az apuka döntése lehet. De hogy a gyerek ne akarja apukát, azt szvsz nem döntheti el más a gyerek helyett.

14/33 babyboom567 ***** válasza:
94%
Ha évek múlva gondolja meg magát, akkor is a dns teszt szerint kifogják mondani, hogy ő az apa, UGYANOLYAN szülői jogai lesznek mint neked.És fizethet gyerektartást.
2018. nov. 27. 12:45
 15/33 anonim ***** válasza:
92%

"Ha évek múltán gondolná meg magát,melyik bíroság az aki a javára döntene?"

a javára nem döntene senki (éppen ezért nem értem, miért zárkózol el már magától az apaságitól is), de kapcsolattartás lehetőségét megkapná minden bizonnyal, hacsak nem veszélyezteti a gyereket.

Nem lenne egyszerűbb mindent előre ügyvéd előtt lepapírozni?

Ő az apa, fizet gyerektartást, cserébe ha igényli, x hetente y időre láthatja a kicsit (és majd később persze ha mindkét oldalról van rá igény, ez lehet 1-2 óránál hosszabb, nagyobb gyerek esetén akár több nap is)

2018. nov. 27. 12:46
 16/33 A kérdező kommentje:

Apuka tudja mi a döntésem és tudjátok mit mondott? ,,Leszarom azt csinálsz amit akarsz"

Hogy mit mondanék a gyereknek ha nagyobb lesz? Fogalmam sincs.Azt tudom jelenleg,hogy semmi áron nem vetetném el és az apa nem érdemli meg azt sem,hogy tudja fiú e vagy lány lesz.Ha később pedig megbánja,nem is tudom...jelenleg a harag beszél belőlem.Láttam már gyereket apa nélkül is felnőni,de apával is.És tény,hogy együtt jobb mert a gyereknek arra van szüksége.De a gondolat mikor kezembe veszem majd, hogy apukád nem akart téged...szörnyű

2018. nov. 27. 12:47
 17/33 anonim ***** válasza:
93%

Ezt a kamu dumát, hogy nem akar vasárnapi apa lenni, ezért vetesd el! Ha ezt így mondta, abból egy szó se igaz. Le akar lépni és nem akar gyerektartást fizetni, az az igazság.

De gondold át ezt kétszer, mert teljesen egyedül felnevelni egy gyereket nem lesz egyszerű. Szüleid, barátok, rokonok, aki segíteni tud? (Nem anyagilag, hanem pl. vigyázni rá.)

2018. nov. 27. 12:50
 18/33 anonim ***** válasza:
64%

Hogy mit mondj a gyereknek, ha majd megkerdezi "mi van apuval"?

Csak az igazat,de ugy, h az apjara egy rossz szot se mondj!

Persze, mig kicsi nem fogja megerteni a tortenteket, addig lesz nagyon nehez! Nem mondhatod egy 5 evesnek, h apa nem akart teged, mert osszetorne a kis lelke, igy is serulni fog, de remelem lesz "uj" apukaja, aki ugy fogja szeretni, mint a sajat gyereket, kitartas!

2018. nov. 27. 12:59
 19/33 A kérdező kommentje:
Szerencsére van segítségem attól nem félek ,hogy egyedül maradnék vele. De most egyelőre tényleg vagyok annyira sértett,hogy ne érdemeljen meg mindket.Hogy a baba mit érdemel?! Nem azt ,hogy az apja ne szeresse.Inkább akkor tényleg ne is tudja hogy ki ő
2018. nov. 27. 13:07
 20/33 anonim ***** válasza:
92%
Az a baj, hogy ezt az egészet te most bosszúból csinálod, semmi másért. És közben egy kisbabával szórakozol.
2018. nov. 27. 13:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!