Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Utrogestan tapasztalatok?

Utrogestan tapasztalatok?

Figyelt kérdés

Nektek segített megtartani a terhességet?

2 vetélés után megváltásnak éreztem, ennél a terhességnél kaptam Utrogestant, de aztán elolvastam a betegtájékoztatót, és egy mondat nem hagy nyugodni:

"A korai spontán vetélések hátterében több mint 50%-ban genetikai rendellenesség áll. Más esetekben

a korai vetélés fertőzés és anatómiai eltérések következménye lehet. Ilyenkor a progeszteron alkalmazásának egyetlen következménye a halott magzat kilökődésének vagy egy tovább már nem fejlődő terhesség megszakadásának késleltetése."

Ez konkrétan azt jelenti, hogy ha amúgy elhalna a terhesség, akkor ígyis-úgyis elhal, csak nem kezdek el vérezni, hanem majd az UH-n tudom meg 3 hét múlva?

2018. nov. 7. 10:07
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Első babankon nem segitett, 10 hetesen elment és igen az uh-n tudtuk meg. Nem vereztem a kup miatt. Előtte pár nappal. Nagyon gorcsoltem de azt hittem ez belefer. Második babat kihordtam sikeresen kuppal!
2018. nov. 7. 20:26
 12/12 anonim ***** válasza:

Kedves 10-es! olvass utána, legtöbb esetben csak rutinból felírják,úgyhogy nem indokolt.. én nem azokról beszéltem, akiknek igazoltan progeszteronhiányuk van...de legtöbb esetben még vérvételt se csinálnak!

Második gyerekemet várom! Elsővel és jelenlegivel is barnáztam 5.héttől-6.hétig plusz 11.héten

elsővel voltam ügyeleten semmit nem csináltak, még vérvétel se volt és progeszteront se kaptam,másodszorra már be se mentem

van egy egészséges 2 és fél évesem és 19 hetes pocaklakó

ha kaptam volna pótlást én is tuti rá fogom, hogy amiatt maradt meg!

de mégegyszer hangsúlyozóm : csak az igazolt progeszteron hiányosoknak segít megtartani a babát!!

2018. nov. 7. 23:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!