Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 28. Hétben 12 kg annyira...

28. Hétben 12 kg annyira drasztikus?

Figyelt kérdés
Terhesség előtt nagyon szigoruan 140 grammos dietan voltam 2 evig, plusz rendszeres testmozgas, gluténmentes hazi sajat készítésu eteleket ettem. A terhesseg 9. Hetétől ra se birok nezni ezekre az etelekre sajnos :( pedig igy adtam le 20 kgot a 2 ev alatt. Probalok nagyon odafigyelni, ha nem is tökéletesen de valamennyire tartsam. Nem magam miatt, hanem a baba miatt. De sajnos annyira imádok enni, es az edessegeket..... A kerdes nem is igazan kérdés, inkabb csak kivancsi vagyok mas hogy áll ezzel aki hasonló cipoben van?
2018. nov. 5. 20:50
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, pontosan ezektől tartok :( igazabol a cukros, es feher lisztes etelek nincsenek a napi etrendemben, csak be be csuszik. Sajnos tul lehet lőni egeszseges kajakkal is a napi ch mennyiséget, és mérleg nélkül nem is olyan nehez :( tudom mit kell tennem, tapasztalatom hála ég van, csak hat nehezebb mint terhesség elott volt :) holnaptol ujra a legjobb baratom lesz a konyhai merleg, es nincs tobb megszeges. Köszönöm a hozzászólásokat!
2018. nov. 5. 22:36
 12/20 anonim ***** válasza:
Sok, de nincs veszve minden. Pont fele ennyi volt rajtam, amikor szülni mentem, pedig 54 kilóról indultam. Na ezért meg én leszek megkövezve :D
2018. nov. 5. 23:01
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Itt gykn senki se hízott ez köztudott 😃 Nekem 5 baratnom szult iden, mindenki 20+-al, most max 3-4kg plusz van rajtuk, 2 honapos baba mellett. Ne aggodj ezen. En 30 hetesen +8kg vagyok, de baromira nem zavar mert nem erzem. ugyan ugy mozgok, jovok megyek, nem faj semmi. Ha nem vizesedsz es nem vagy rosszul akkor ne torodj vele. En pl a 19-23. hetig hiztam 4et mert akkor voltak falasi rohamaim. Viszont most 2 hete mar nem birok enni mert nagyon nyom a baba :) nem vagyunk egyformak, minden terhesseg mas. Elvezd ki, es ne aggodj a kilokon :)
2018. nov. 5. 23:22
 14/20 anonim ***** válasza:

Nekem terhességi cukorbetegség miatt 150g CH diétát kellett tartanom. Nem volt nehéz, még annak ellenére sem, hogy terhes voltam. Igazából csak akaraterő kérdése.

Nassolni is lehet egészségesen. Gullon termékekben pl. nincs cukor.

2018. nov. 6. 00:20
 15/20 anonim ***** válasza:
Első babánál 25 kilót híztam (zabáltam), és pikk-pakk lement, mert víz volt. A másodiknál odafigyeltem és 17 kiló jött fel, de 34.héten szültem. 28 hetesen már 15 kiló volt rajtam és utána 1 hónapig nem is híztam. A dokim azt mondta egyek rendesen, jó a cukrom, nem baj, ha hízom, mert egészséges vagyok. Sőt, amikor 1 hónapig nem híztam (pedig már +15 kilónál jártam) rám is pirított, hogy egyek rendesen, induljon el a súlyom felfelé. Mindig is figyeltem az étkezésemre és futottam. Nem kezdtem kevés súllyal a terhessegeket (169 cm, 62 és 57 kilóval kezdtem). Most 9 hetes a kisfiam, már tutira lement volt a nagyja, de most szoptatás alatt vagyok olyan kívánós, hogy valami félelemetes... ne aggódj! Élvezd a terhességet, olyan gyorsan elmegy, a legjobb dolog a világon!!
2018. nov. 6. 07:04
 16/20 anonim ***** válasza:

Nem biztos, hogy sokat fogsz még hízni. Én a 30.héten 9kg-val voltam több, a védőnő és a doki lecseszett, hogy még csak most jön a java. Nem figyeltem oda jobban, mert előtte sem ettem össze mindent. Ezután már csak 2 kg jött fel a 36.hétig, utána a szülésig már semmi (40+6).

Szóval ne keseredj el!

2018. nov. 6. 09:02
 17/20 anonim ***** válasza:
Ha nem eszel sok liszteset meg cukrosat, akkor lehet, ra kellene nezetned a pajzsmirigyhormonjaidra, mert lehet, hogy alulmukodik. Igazabol a gyorsan felszivodo szenhidratot kellene csokkenteni, de ezt gondolom, te is tudod. Anno en is azt gondoltam, hogy be-be csuszik, nem is sok, aztan mikor el kezdtem merni, hogy mi mennyi, hat rendesen meglepodtem. Anyukam szokta mondani, hogy ,,A semmitol nem no meg az ember feneke" :D
2018. nov. 6. 09:25
 18/20 A kérdező kommentje:
Nezettem pajzsmirigyet, a cukrom is jo volt :) 140grammos dietat tartottam terhesség előtt plusz futni jartam 8-10 km-t. Tudom, hogy rám konnyebben jon fel ha nem mozgok, sajna hajlamos vagyok a hirtelen hizasra, de nem futhattam tovabb. Mostanra azért mozoghattam volna tobbet is, ez az en hibam, illetve az itt ott elcsipett nasi se tett jot. De ezeket visszafogom, ujra merem a kajat, és szépen kismama tornazom is. Tudom, van olyan nasi ami beilleszthető a dietaba, ettem is neha olyanokat régen, de nem tudni hogy az édesítőszerek milyen hatassal vannak a babara, így azért inkabb azt elhagytam. Ha nem esek at a lo tul oldalára nem szokott baj lenni egyszer egyszer egy kocka csoki, de most lehet h atestem igy visszagondolva :D köszi, hogy irtatok :)
2018. nov. 6. 09:50
 19/20 anonim ***** válasza:
Szia! Én 24 hetesen tartok 10 kilónál (tehát kb. ugyanúgy állok) 150 g-os szigorúan betartott diéta mellett. A nőgyógyászom, a diabetológusom és a védőnőm szerint sem gond, van, akinél a hormonok így hatnak, diéta ellenére is. Többedik terhességem, a többinél is 14-17 kg-t híztam, de mindig lement. Úgyhogy ha nem eszel ész nélkül, akkor nem kell aggódni!
2018. nov. 12. 22:51
 20/20 anonim válasza:

Kedves kérdező!

Én a 29. Hétben a kezdő súlyomhoz képest 12 kg-nál járok.

A hasam elég nagy, a baba méretei és a becsült súlya időnek megfelelő.

2018. nov. 18. 17:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!