Hogyan sterilizáljam?
Külön edény, stimmt. Kell később is a külön főzéshez.
Amit lehet, cumit, üveget, forró vízzel kifőzni, vagy forrázni kell. (szilikonos cumi meglágyulhat, ha sokáig főzöd!)
A textileket is persze, mindent ki kell mosni, felnőttét is, hiszen sok kézen keresztül meg.
A gyártás folyamán pedig még egérrel is találkozhat.
Öblítéshez ecet célszerű. Fertőtlenít és nem pattog ki tőle a baba bőre.
En fertotlenito tablettat hasznalok (ugyanugy mukodik, mint a folyadek, amit vettel). Tapszeres mar a babam, de eleinte szopott is, mellszivot is hasznaltam. En is hasznaltat kaptam. Szetszedtem, alaposan elmostam, a muanyagreszeket kifoztem eloszor (a szilikonos reszeket nem mertem), illetve a kopo alkatreszekbol kaptam hozza egy uj, bontatlan csomagot. Azota is mindent a fertotlenitovel sterilizalok, emellett en nem fozok ki semmit.
A ragokakat is, cumisuveget, jatszocumit, tenyleg mindent. ehhez egy par literes muanyag dobozt vettem, aminek van teteje. Naponta egyszer keszitem el a fertotlenitot, amit kell beledobok, 15 perc alatt jo is, de a nem hasznalatban levo uvegek benne vannak egesz nap. (A tabi utasitasa szerint benne lehet es igy is van, mert nem lett soha semminek sem baja igy.)
En mindent kimostam, a racsvedot, baldachint is, paplant csak masfel evesen kapott eloszor a fiam, de azt is kimelo programon atmostam elso hasznalat elott. Addig csak babatakarot hasznaltunk, azokat is rendszeresen mostam. A textil pelusokat en a tobbi mosandoval mosom, 40 fokon, majd vasalom a tobbi ruhaval egyutt.
A konyhaban kulon edenyt csak akkor fogtam be, amikor elkezdtuk a hozzataplalast es foztem a babanak. Bar sokat nem hasznaltam, mert en kb minden sutozacskoban sutottem, paroltam.
Èn mindent kifogok fözni, és mindent a fejvédöt is kimosom. van száritonk az is magas höfok és kivasalom elöször a ruhákat.
Mivel a ruhák (még a legmárkásabbakat is) kínában gyártyák, vagy az anygaot minimum onnan hozzák, így ezer kézen keresztül megy át, és ezer vegyszerrel is találkozik.
èn külön tálakra nem gondoltam. Ha nem lesz tápszeres még cumisüveg sem kell, igaz beruházok egy kezdö Avent settre de csak akkor veszek többet ha nem tudok szoptatni.
Nálunk nemlehet kapni sterilizáló folyadékot mert néetországban lakom, és itt ilyet nem engednek. így marad a kifözés.
Szia!
Úgy tudom, hogy forrástól számítva legalább 30 percen keresztül kell forralni, a legjobb, ha textilpelenkába rakod az alkatrészeket (így nem jönnek fel a víz felszínére, és így rendesen éri mindenhol a víz). Anyatejgyűjtős füzetben olvastam, mivel leadom a tejet, így mindig fertőtleníteni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!