Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A mellszívót, cumikat mivel...

A mellszívót, cumikat mivel sterilizáljam vagy mivel mossam?

Figyelt kérdés
nővéremtől kaptam(örököltem) a mellszívót meg pár cumit,és nemtudom mivel kéne átmosni vagy sterilizálni.?Van chicco ster.folyadék,azzal ki lehet?Ha igen,hogy kell használni?Köszönöm ha segítetek!
2010. jún. 4. 21:22
 1/8 anonim ***** válasza:
Mosószeres vízzel el kell mosogatni, utána sterilizálni forralással vagy gőzsterilizálóval.
2010. jún. 4. 21:37
 2/8 A kérdező kommentje:
köszönöm.Akkor sterilizáló folyadékot ne is használjak?
2010. jún. 4. 21:46
 3/8 anonim ***** válasza:

Használhatsz elvileg!

Én azért nem mertem, mert itt már többen említették, hogy zöld volt a baba kakija és amikor abbahagyták a folyadék használatát akkor elmúlt. Szóval nem mertem újszülöttnél kipróbálni!

2010. jún. 4. 22:06
 4/8 anonim ***** válasza:

Háát én nem mertem ilyen kemikáliát használni az elsőnél és a másodiknál sem merek!

Én egyedül a mellszívót streilizáltam,mert azt nem lehetett mikrósba tenni,de utána jól elmostam azt is,mert olyan citromos szaga volt,hogy az na...én a mikrós gőz sterilizálót javaslom amit csak sima vízzel gőzölsz.nekünk Tommee Tippeenk van és imádtam és most is azt fogom használni a másodiknál.

Én használt cumit egyáltalán nem adnék neki,nem egy nagy tétel ez az egyik..a másik.Még ha nem is használja a kicsi,mert nekem a fiam egyáltalán nem fogadta el a cumit kb 2sterilizáás után meglátszik,hogy belemegy a belsejébe a gőz-víz stb..ami utána befoltosodik.Na már ha használt ugye az nem egészséges,hogy a nyál után ott marad valami és ott érik...ha nem az és folyadékot használsz az ha bemegy oda,hogy tudod rendesen kitakarítani??én egyszer mosószerrel próbáltam ki de repült is a kukába...nem mertem a szájába adni többet,nehogy valami mosószer maradvány legyen ott...mondjuk nekem szakmabeli dolog,hogy fenntartással kezelem a szájban tartózkodó idegen anyagokat is...mert fogtech.vagyok,és már magától a cumi gumijának a minőségét is sokszor megkérdőjelezem,nemhogy a tisztítószereket...

szval én csak a mikrós gőzös meleg sterilizálást javaslom olyan dologra ami a szájával érintkezik-sőt cumisüvegből is csak bpa menteset vegyél!!!!

27hetes kismama

2010. jún. 5. 00:20
 5/8 anonim ***** válasza:

most el jó alaposan utána 5 percig főzd ki!

én a helyedben használt cumit nem adnék a babámnak és sterilizáló folyadékot sem használnék

6h anyukája :)

2010. jún. 5. 00:33
 6/8 A kérdező kommentje:
köszönöm nektek.A cumik(2db)nem volt használva,mert az ő gyereke nem cumizott,szóval az új.A mellszívó ez is tommee tippee,vagy nemtudom mire írtad.Mikrós sterilizátort vettünk,akkor abba fogom,Szóval abba kevés víz kell és ennyi?Amúgy ezeket a sterilizáló folyadékot hogy kell használni?Leírnátok?És akkor az új cumikat ne is sterilizáljam vagy főzzem ki egyáltalán?Ha mondjuk a dobozából kiveszem,egyből odadhatom majd a gyereknek?
2010. jún. 5. 11:27
 7/8 anonim ***** válasza:

Szia!

A tommee tippeet a streilizálóra írtam.az új cumit is sterilizáld.

a folyadékos streilizálón kell lenni adagolásnak aszerint használd!Ha nincs rajta én nem használnám egyáltalán,mert ki tudja honnan származik...Minden legálisan boltban kapható termékhez uniós szabvány,hogy kell lenni magyar nyelvű tájékoztatónak és felhasználónak ha nincs akkor ne használd.

Üdvy,27hetes kismama

2010. jún. 5. 19:11
 8/8 A kérdező kommentje:
köszönöm már sikerült:)Boltba vettük,szóval nincs baja,csak a hátulján elvan mosódva a leírás,és nemnagyon tudtam elolvasni,de a neten megnéztem.
2010. jún. 5. 19:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!