Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ezek az eredmények tényleg...

Ezek az eredmények tényleg kicsik a korához képest?

Figyelt kérdés

A dokim szerint túl kicsi a babám, levan maradva.

A 25dik hétben vagyok.

A leleten ez áll:

BPD: 59MM

OFD: 79MM

TAD: 53 MM

APD: 52MM

FL: 43 MM

Nagyon levan maradva? Aggódnom kellene hogy nem megfelelőem feljődik?

(Közepidő fele fogant 29napos ciklusom volt)

2018. okt. 28. 18:39
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Valoban kisebb, mint az atlag, viszont ez lehet teljesen normalis is.

Az is kerdes, hogy pl a 20 hetesen meg kozepmezonyben volt-e es azota maradt le, vagy mar akkor is volt elteres.

Vagy pl hogy minden merete kb egyforman ter el az atlagtol, vagy vannak kiugro ertekek (ezek kozul nekem mindegyik gyereknel a bpd-t es az fl-t merek, azon kivul az ac-t es a hc-t, a te altalad megadott 3 adatot en az enyemekhez nem is tudom igy hasonlitani). De nyilvan az orvosod ert hozza.

Szoval ha pl aranyosan kisebb mindene, akkor altalaban az siman az atlagtol kisebb magzatra utal, ami nem baj.

Az atlagot ugye az adja, hogy vannak kisebbek es nagyobbak, szuletnek makk egeszseges 2600 g-os babak kiirt idore es 3800 g-osak ugyanannyi terhessegi kornal. Egyik sem “egeszsegesebb” onmagaban a suly miatt, mint a masik, csak siman maskepp fejlodtek bent, vagy epp mast orokoltek.

Ha egyre nagyobb az elteres, vagy nem aranyos, akkor arra nem baj, ha odafigyelnek, mert legalabb ki tudjak szurni, ha pl a lepennyel van gond es amiatt marad el a magzat merete. Adnak pl keringesjavitot, hogy a baba mindent megkapjon, amire szuksege van.

Szoval segiteni tudnak.

Igy teljesen jo, hogy az orvosod ezt eszrevette, most majd biztosan nezni fogjak hogy halad a baba es ha gond van, akkor tudnak segiteni, ha nincs gond, akkor marad minden a regiben.

Egy baratnom volt hasonlo helyzetben, eloszor o bestresszelt emiatt rendesen, de a mehlepeny es az aramlas jo volt. Gyakran jart vizsgalatra, de ennyi, mindig mindent rendben talaltak. De legalabb odafigyeltek ra.

Kicsi babat szult valoban, 2500 g es 46 cm lett, a kiiras kornyeken szult pedig. Semmi baja nem volt a gyereknek, kesobb a tobbi gyerekuk is hasonlo meretekkel szuletett, szinten egeszsegesen. Ok ekkorak es ennyi. :)

2018. okt. 28. 19:19
 2/7 A kérdező kommentje:

A 14dik héttől mindig kicsit kisebb, pár nappal.

Az orvos szerint arányosan kicsi mindenne, azt mondta a baba egészséges és szépen fejlődik, azt leszámítva ugye hogy lasabban mint más ilyenkorú baba.

Ezt is említette hogy megnézzük a következő uh-át 2 hét múlva és hogyha még mindig fent áll ez a dolog akkor elküld egy keringéses vizsgálatra. Mert az is lehet ugye hogy a méhlepény nem látja jól el a babát de azis hogy genetika.

Énis csak 156cm vagyok, és 3kgval születtem.

Nagyon remélem hogy minden rendben lesz a kislányommal.

De ha gond van tény hogy inkább időbe észrevegye és tudjunk segíteni minthogy késő legyen.

Köszönöm szépen a hasznos válaszodat!

2018. okt. 28. 19:31
 3/7 anonim ***** válasza:
[link] Nyugodj meg, semmi baja a babádnak, itt a táblázat az átlagérékekkel, megnéztem neked, még minden értékkel, ami a táblázatban szerepel (BPD, FL) benne van a normál tartományban. Nem egy jó érték van, van szórás is, a tied ha kivonjuk a szórást még pont súrolja a "megengedett" határt. Lehet nem lesz 4 kg-os a baba, de attól még lehet átlagos méretű (vagy picit kisebb), ilyenkor már öröklött adottságok is közrejátszhatnak. Az én babámnak pl. ezekből csak a BPD-t és FL-t nézik, plusz a haskörfogatot. Na neki a haskörfogat és a becsült súly fixen nagyobb egy héttel, minden más annyi, amennyinek lennie kell, mégsem szólt még senki egy rossz szót sem, mindenki csak annyit mondott, hogy jól táplált kislány. :D
2018. okt. 28. 19:37
 4/7 anonim ***** válasza:
Na közben láttam, ahogy válaszoltam, hogy írtál. Ha 156 cm vagy, simán lehet, hogy a te adottságaid örökli majd, pláne ha nem most jelentkezett ez, hogy picit kisebb, hanem már a 14. hét óta kisebb valamivel. Én azon vagyok meglepődve, hogy az enyém mitől ver rá lány létére egy hetet mindig a méretekre, mikor én csak 168 cm vagyok, az apja meg 180 cm, ami azért nem extrém magas.
2018. okt. 28. 19:41
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen neked is a válaszod, és hogy még beis linkelted nekem!

Remélem így van hogy csak genetika, bízok abban hogy tényleg nincs semmi más gond.

És igen, 14dik hét óta mindig volt majdnem 1hetes lemaradása.

Viszont így hogy látom a táblázatot is kicsit megnyugodtam mert bár kicsit kisebb de azért ez még nem kóros lemaradás.

Nem bánom ha kisebb súllyal születik, csak egészséges legyen.😊

Egyébként nagyon mozgékony lányka.😊

Nem tudom akkor a tied miért lehet nagyobb, bár lehet csak ennyire jól táplált. De én azt mondom hogy talán ez a jobbik helyzet, és a fő úgyis hogy egészségesek legyenek. 😊

2018. okt. 28. 19:51
 6/7 anonim ***** válasza:
Szia!! Nekem két lányom van! 153 cm vagyok!! Sosem mondták hogy kisebb lenne az átlagnál!! Szépen fejlődtek hatalmas hasam volt, kis pöttöm létemre! Aztán mind két lány 2600grammal jött világra!! A nővérem 3 centivel magasabb, végig azt mondták neki hogy kicsi a baba ez nem jó stb... Hát mit ad Isten az egyik, 3400gr a másik 3000 gr a harmadik 3300gr. Na akkor most mivan? Ezt kérdeztük a dikotól? Valóban kicsi volt a baba :))) Majd kint megnől mint az enyémek!! Csak nyugi
2018. okt. 29. 14:40
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a megnyugtató válaszokat!😊😊
2018. okt. 29. 17:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!