Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A dokim szerint kisebb a...

A dokim szerint kisebb a babám mint kellene. Szerintetek ez nagy eltérés? Aggodnom kellene?

Figyelt kérdés

Mindig kisebb 4-5 nappal az eddigi uh-ák szerint. Eddig nem is volt gond, nem szólt az orvos.

Viszont most azt mondta hogy ugye menszesz alapján 25+4napos vagyok, de a magzat 24 hetesnek felel meg kb.

Ő azt mondta hogy szerinte ez nem jó és hogy ez nem megfelelő fejlődés. Meg még pluszba kissé szemcsésnek látta a méhpelényemet, és azt mondta menjek el egy keringési vizsgálatra hogy a lepény mennyire táplálja a babámat.

Sokat olvastam és már összezavarodtam hogy egy ilyen esetben ez gondot takar? Volt valaki már így?

Egyébként előtte 21hetesen voltam nála ott 20hetesnek felelt meg majd most rá 1 hónapra és 4napra 24 hetesnek felel meg 25+4naposan. Szóval fejlődik csak talán nem olyan nagy ütembe.

Hétfő megyek erre a keringés vizsgálatra.

2018. okt. 26. 16:54
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Nekem az első terhesség él is 1-1.5 héttel mindig kisebb volt a magzat,de mivel a "lemaradás" folyamatosan megvolt és a baba fejlődött,nem volt ezen senki fennakadás.

A második babánál viszont jól megijesztett engem is a dokim félidő környékén,hogy túl kicsi,két hét lemaradása volt-előtte is volt kb.egy hét lemaradás méretben.Azt mondta,hogy ez adódhat lepényi keringési elégtelenség ből,de az is lehet,hogy csak ilyen alkat.Be akart fektetni infúziós kezelésre,de végül megegyeztünk abban,hogy otthon szedek Diaphilynt.Két hét múlva újra megultrahangozott,és már a gyógyszert sem kellett szednem,mivel magához képest fejlődött a baba.Ennek ellenére kórházi vizsgálaton is túl kicsinek találták.39.hétre született 2900 grammal,48 cm-rel.1 évesen 73 cm,9 kg,tehát ő valóban ilyen alkat-nem nagy az apukája sem,ő sem lett egy óriás.Egyébként nekem 30-37 napos ciklusait voltak,talán ez is okozhatta az eltérést.

Kellenek a vizsgálatok,mert ha baj van,akkor tudnak segíteni.Csak szegény kismamákat nagyon megijesztik.Mindenesetre próbálj megnyugodni,főleg,ha elejétől megvolt az egy hét eltérés.

2018. okt. 27. 12:05
 12/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Nagyon várom a hétfőt már hogy tudjam hogy a lepénnyel minden rendben van-e. Remélem hogy igen és hogy csak esetleg genetika által kisebb, énis alacsony vagyok 156cm és 53kg-val kezdtem, bár a párom magas de ő is 180cm.

Bízok benne hogy minden rendben lesz. A lemaradás egyébként a 14dik héttől volt kb. Ilyen 5-6napokkal mindig kisebb volt onnantól.

2018. okt. 27. 15:16
 13/14 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező! Mi újság veletek?
2018. okt. 29. 21:39
 14/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a kérdésed, jól vagyunk szerencsére. Azt mondták tegnap hogy a lepény elkezdett érni viszont minden más teljesen rendben. A méhlepény keringése teljesen jó. A méretek alapján kisebb volt még mindig de márcsak éppen 1 héttel.

Azt mondták 3hetente menjek és figyelemmel kísérik ettől független. Remelém ílyen állapptba marad a méhlepény még egy jó darabig.

2018. okt. 30. 04:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!