A dokim szerint kisebb a babám mint kellene. Szerintetek ez nagy eltérés? Aggodnom kellene?
Mindig kisebb 4-5 nappal az eddigi uh-ák szerint. Eddig nem is volt gond, nem szólt az orvos.
Viszont most azt mondta hogy ugye menszesz alapján 25+4napos vagyok, de a magzat 24 hetesnek felel meg kb.
Ő azt mondta hogy szerinte ez nem jó és hogy ez nem megfelelő fejlődés. Meg még pluszba kissé szemcsésnek látta a méhpelényemet, és azt mondta menjek el egy keringési vizsgálatra hogy a lepény mennyire táplálja a babámat.
Sokat olvastam és már összezavarodtam hogy egy ilyen esetben ez gondot takar? Volt valaki már így?
Egyébként előtte 21hetesen voltam nála ott 20hetesnek felelt meg majd most rá 1 hónapra és 4napra 24 hetesnek felel meg 25+4naposan. Szóval fejlődik csak talán nem olyan nagy ütembe.
Hétfő megyek erre a keringés vizsgálatra.
Fogalmam sincs, de inkább ez legyen a dologba.
Hétfő kiderül végülis van e alapja, korházba végeztettem ezt a méhlepény vizsgálatot.
Nem értem akkor ő miért ijeszgetett ennyire, hogy ez nem normális és hogy hamarabb fog születni a baba és kissúlyal ezt is mondta.
Tény hogy több mint 1 hettel van lemaradva de nem 2vel. És azt olvastam 1-2hét ami belefér
Ő a szakember valószínűleg jobban ért hozzá mint mi
Lehetséges hogy az eltérés mögött valóban a méhlepény érését hogy elégtelen működését látja
Az én dokim is megijesztett hogy kicsi a babám
De nekem két és 1/2 7-tel maradt le
Úgyhogy a 12. heti ultrahangon stimmelt
Gyógyszert szedtem Diaphylint - hörgőtágító, javítja a keringést
3000 g-mal született a babám
hát azért a dokik szava sem szent. 2 példa rögtön a családomból:
a nagyobb gyermekemre az első doki akit felakartam kérni, azt mondta 8 hetesen hogy valószínű elhalt mert nem fejlődik, nem akkora mint egy 8 hetesnek kellene lennie...annyi esze nem volt hogy esetleg nem a ciklus közepén fogant és ez lehet a gond....az utódjának az volt az első kérdése hogy hány naposak a ciklusaim, mondtam hogy szabálytalanok és emiatt végig úgy kezelt, hogy a kiírthoz képest 2 héttel később fog születi. Így is történt, 42+5 naposan császározott meg, és egyáltalán nem volt még meszes a méhlepény, a magzatvíz is tiszta volt. 4 éves egészséges.
A nővéremet úgy a 30. hét környékén azzal fektették be, hogy a kórházi uhn 1800 grammnak mérték, rá két nappal a magándoki meg 2800! grammnak. Kihozták hogy túl gyorsan hízik és befektették őt az SE-re, és ott kellett maradnia egész a 40. hétig...
na ilyen barmok tudnak lenni. Jelenthet rosszat is az eredményed, de a 4-5 nap szerintem kb semmit nem számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!