Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti mikor mondjatok, mondanátok...

Ti mikor mondjatok, mondanátok el a családnak, ismerősöknek, hogy babát vártok?

Figyelt kérdés
Tudom, sokan mondják 12. hét előtt ne, de én egyszerűen nem tudom magamban tartani! Küzdök magammal 🙃🙏
2018. okt. 25. 08:51
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
A 12. Hét után.
2018. okt. 25. 08:52
 2/13 anonim ***** válasza:
75%
4 hetesen mondtam el.
2018. okt. 25. 09:04
 3/13 anonim ***** válasza:
90%
A család egy része a pozitív teszt után megtudta (pletykás anyós), a másik része amikor bebizonyosodott a baba a 0. uh után. A környezetünknek a 12. uh után mondtuk el. Azért ajánlott várni a 12. hétig mert addig jelentősen nagyobb a vetélés esélye, mint utána. És ne történjen ilyen, de gondolj csak bele milyen érzés lenne mindenkinek magyarázni, jönnének a kérdésekkel...
2018. okt. 25. 09:07
 4/13 A kérdező kommentje:
Csak a szűk családnak, barátoknak mondtuk el.
2018. okt. 25. 09:15
 5/13 anonim ***** válasza:
90%
Én is megvárnám/meg fogom várni a 12. hetet
2018. okt. 25. 09:20
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Családnak (anyukám, anyósék): Az elsőt kb. 7-8 héten. Már volt szívhang, mikor elmondtuk. A másodiknál a pozitív teszt után kb. 6 hetesen. A harmadikat is a pozitív teszt után, de az sajnos missed ab. lett (közben anyós már szétkürtölte a faluban), úgyhogy azt bánom. Most csak a 8. héten, mikor már volt szívhang, de anyósék lelkére kötöttük, hogy senkinek sem mondhatják el. A 12. hét után mondjuk a rokonoknak, barátoknak.
2018. okt. 25. 09:21
 7/13 anonim ***** válasza:
44%
Lehet, hogy sokan lepontozni emiatt, de a férjemmel egyetértünk abban, hogy nem tartanánk meg, ha Down kóros. Így megvártuk az amniocentézis eredményét, vagyis 20. hét körül mondtuk el.
2018. okt. 25. 09:28
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Mi a közvetlen családnak (=szüleink, húgom, férjem húga) rögtön a pozitív tesztnél. Ugyanígy a 2 legjobb barátnőmnek. Azért döntöttünk így, mert ők arról is tudtak volna, ha gond van - sajnos az első terhességnél ez tesztelődött is élőben, missed ab lett, ez a szűk kör tudta azt is, a későbbi két terhességet is ezért mondtuk el nekik egyből. Mindenki más a kombinált teszt után tudta meg.
2018. okt. 25. 09:29
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Kolleganőm aki egyben barátnőm már 7 hetesen rákérdezett, nem tudtam titkolni előtte. Ő volt az első aki megtudta, meg a férjem is elmondta ekkor a két legjobb barátjának.

A nagyszülők 10 hetesen tudták meg, akartuk hamarabb is, de pont akkor volt a sógoromék esküvője, és akkor csak az volt a téma. Megvártam míg lecseng az esküvői láz, utána jelentettük be a jó hírt.

A munkahelyemen is 10-11. héten közöltem, de volt olyan közvetlen kolleganőm aki ekkor már sejtette, csak nem mert rákérdezni. Már volt egy kis hasam, sűrű pisilés, stb. Gyakorlott anyukák hamar észreveszik az ilyeneket.

2018. okt. 25. 09:42
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

szűk családnak 12.hét előtt

(anya,apa,tesók,nagyszülők)

távolicsalád-barátok-ismerősöknek az elsőt 16.héten, most a kistesót miutánn kiderül a neme, akkor jelentem be 17 hetes vagyok

2018. okt. 25. 10:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!