30. héten előjöhet a cukorbetegség?
Cukorbetegség bármikor kialakulhat.
Sajnos Mo-n még mindig nem jutott el az orvoslás addig, hogy egy magzat nem 24cm hanem 20-26cm-ig normális.
Èn külföldön élek és már 8 éve is itt így mérték a gyereket, hogy beírták, hogy melyik hétben vagyok, majd lemérték a gyereket, majd a gép megmondta (vagy a doki tudta fejböl), hogy az a méret az adott hétnek megfelel, majd megnézte, hogy a magzat egyenletesen fejlödik-e...
Olyan mintha azt mondanák, hogy egy nö 37 évesen 60 kg-nak kell lennie. NEm egy átlag nö 50-70 kg között a korához képest teljesen normál.
Vagy a gyerekeknél egy 1 éves gyerek nem 10kg-s, hanem 8-12kg között normális...
Ugyan így van a magzat is, hogy egy bizonyos hétben x-y méret között van.
Hogy mikorra ér el az orvoslás Mo-n arra a szintre, hogy rájönnek, hogy a magzatok is változo nagyságuak , azt szerintem senki nem tudja.
A kérdés amit feltehetsz az orvosodnak, hogy a magzat terhességi héthez képest benne van az átlagban vagy kimagaslóan nagy? Ha kimagasloan nagy, akkor miért a hetet változtatja meg, a magzat mérete nem változtat a magzat korán, az akkor is 30 hetes lesz, ha túl nagy....
Igen, barátnőmnek a 32. hetes ultrahangon túl nagy súlyúnak bizonyult a babája, így megismételték a cukorterhelést, ami bizonyította, hogy tényleg cukorbeteg lett.
Ettől még lehet, hogy nálad semmi gond, csak ilyen a genetikája és magas lesz.
Ahogy az első Válaszoló is írta, bármikor kialalulhat, akár az utolsó két hétben is.
Első! Amúgy az én dokim pont ilyen.. -tól-ig vannak a babaméretek. Az enyém pont, hogy soványka, de mindig nyugtat hogy ettől eddig normális és nem kóros, csak nem hozza az átlagot, de ez genetikai valószínűleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!