Van valakinek a terhességi cukorbetegség alatt vezetett diátáról minta, nem baj ha üres, csak a struktúra miatt?
Figyelt kérdés
Sajnos nem vagyok jó ebben, nem is tudom hogy milyet kérnek pontosan, nem tudom hogy nézzen ki, hogyan tagoljam. Kell a napi vércukorszintetkről, mit ettem,mennyi adagot, mennyi ch-ot tartalmazott. Igazából nem mérem le soha ezeket, mert össze-vissza szaladozok mindig, nem fogom a mérlegemet elővenni mindenhol,meg kivitelezhetetlen is. Én őgy körülbelülre tudom csak. A cukromat konkrétan tudom. Szerencsére mindig jó a cukrom, csak kérik ezt a táblázatot.2018. szept. 16. 11:10
1/5 anonim válasza:
Ki kéri?
Nőorvos? Vagy diabetológus?
Nekem két babával is GDM-em volt.
A másodikkal az orvosom tanácsára a 9 hónapot végig 180g-os diétán töltöttem.
Sose kértek semmilyen táblázatot tőlem.
Mérni kellett, néha egy teljes napot. Ellenőrzés képpen.
Én kitapasztaltam mit lehet.
Ránézésre tudtam mennyit ehetek meg valamiből.
Cukros ételeket
3/5 A kérdező kommentje:
Az diabetológus, meg a diatetikus is kéri. Meg hogy mérjek le mindent dekára,komolyan. Írjam oda a szénhidrát tartalmat , ilyenek. Na ne, azért ezt nem tudom így.
2018. szept. 16. 13:21
4/5 anonim válasza:
Pedig elvileg így kellene.
Eleinte én is így csináltam. Kimértem a tésztát stb.
Aztán rutint szereztem és már nem kellett.
De ebben nagyban segített az önellenőrzés.
5/5 anonim válasza:
Ilyet csak akkor kérnek ha nem jó a cukrod. És akkor pedig a legjobb lesz, ha kiszámolod és mindent felírsz, mit eszel meg. Az interneten gyorsan megtalálod minek mennyi a szénhidrát tartalma. Főzésnél lemértem mindent nyersen, összeadtam, azután a kész ételt merőkanalanként lemértem, hogy hány adag, visszaosztottam, hogy mennyi a szénhidrát egy adagban. Nem őrdöngősség. Ehhez és a vércukor mérésekhez nem kell táblázat vagy séma, csak amit a neten is megtalálsz tápanyagtáblázatok. Nézz utána milyen rendellenességeket okozhat a babának a kezeletlen terhességi cukorbetegség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!