Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hányás, hasmenéses vírus...

Hányás, hasmenéses vírus esetén mit esztek, isztok?

Figyelt kérdés

Elkaptam a gyerektől a hányás, hasmenéses vírust. 20 hetes terhes vagyok. Szerencsére még hányni nem hánytam, viszont megy a hasam. Igyekszem én inni vizet, de nem nagyon bírok. Most teával próbálkozok. Enni se bírok. Egy kis ropi, pirítós, főtt rizs, de nem kívánom. Viszont görcsöl már a hasam az éhségtől, ami biztos nem tesz jót a babának. Ha nincs bevitel, honnan veszi a tápanyagot magának?

Mit javasoltok? Mit tehetnék?

2018. okt. 5. 15:04
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Bolus adstringens tabletta a bélfájdalmak ellen (csersav), csersavas keserű fekete tea ill. diólevél tea. Széntabletta. Sós ropi, sós Bake rolls (kenyércsipsz, pirított kenyér, kétszersült, háztartási keksz, reszelt sárgarépa, reszelt alma, héjában főtt krumpli sózva.
2018. okt. 5. 15:14
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

A baba nem hal éhen, mert a véredből jut tápanyaghoz.

De azért próbálj eszegetni, és a folyadék pótlása fontos.

Egy kis főt krumpli, ropi, háztartási keksz. Tea.

2018. okt. 5. 15:22
 3/11 anonim ***** válasza:

Sok víz, száraz pirítós. Egy-egy kortyot igyál, de nagyon gyakran.

A gyerek nem a gyomrodból táplálkozik, úgyhogy azzal nem lesz gond.

2018. okt. 5. 15:23
 4/11 anonim ***** válasza:

Ors-t igyál.

A gyógyteákat hanyagold, nagy részük tiltott terhesen.

Enni banán, dió, mogyoró és egyéb magvak, főtt krumpli, pirítós...

2018. okt. 5. 15:31
 5/11 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm, kipróbálok ezt-azt. Hátha holnapra elmúlna. Már most sikerült kihányom az egész nap megevett-megivottakat, sokkal jobban is vagyok. Remélem nem ez a kezdet, hanem inkább a vég :-)
2018. okt. 5. 16:04
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagyok híve, de gyógyszerként erre fejlesztették ki: coca-cola, jéghidegen, pár korty.

Ilyenkor segít.

2018. okt. 5. 16:09
 7/11 anonim ***** válasza:

Hideg folyadékot, inkább szénsavasat kell inni kortyonként (szóda, kóla, nem vicc, tényleg!) a kiszáradás ellen. Probiotikumot szedj mindenképpen.

Illetve amit ehetsz, az háztartási keksz, ropi, kukori, pirítós, párolt rizs, főtt krumpli. Nem gondolnám, hogy pont tejet iszol, de azt ilyenkor mellőzni kell, mert fokozza a hasmenést.

Amúgy az sem baj, ha nem eszel semmit, vagy éppen kijön belőled, 1-2 ilyen naptól semmi bajod nem lesz. A babád pedig nem abból kap tápanyagot, amit megeszel.

Én az egész terhességemet végighánytam szinte, még az utolsó hónapban is, 3 kg-ot fogytam a terhesség alatt, tehát semmi súly nem jött rám, hanem még ment is le, 3960 grammal született meg a kisfiam.:)

2018. okt. 5. 16:34
 8/11 A kérdező kommentje:

Ittam kólát, de egész nap büfiztem tőle. Pedig nem volt túl szénsavas. Most hideg banánnal próbálkozok és teával, eddig jól vagyok. Bár biztos csak a megkönnyebbülés miatt. Remélem nem lesz több.

Protexin balance szedhető ilyenkor probiotikumnak? Az van itthon egy csomó. Vagy a gyereknek rágós protexin :-)

2018. okt. 5. 16:40
 9/11 anonim ***** válasza:
El kell olvasni a betegtájékoztatót, hogy mit írnak a terhességgel összefüggésben. Szerintem biztos írják benne és akkor ha nem tiltott dolog, akkor nyugodtan szedheted.
2018. okt. 5. 16:45
 10/11 A kérdező kommentje:
Szokásos, kérje ki orvosa véleményét.
2018. okt. 5. 18:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!