Hányás, hasmenéses vírus esetén mit esztek, isztok?
Elkaptam a gyerektől a hányás, hasmenéses vírust. 20 hetes terhes vagyok. Szerencsére még hányni nem hánytam, viszont megy a hasam. Igyekszem én inni vizet, de nem nagyon bírok. Most teával próbálkozok. Enni se bírok. Egy kis ropi, pirítós, főtt rizs, de nem kívánom. Viszont görcsöl már a hasam az éhségtől, ami biztos nem tesz jót a babának. Ha nincs bevitel, honnan veszi a tápanyagot magának?
Mit javasoltok? Mit tehetnék?
A baba nem hal éhen, mert a véredből jut tápanyaghoz.
De azért próbálj eszegetni, és a folyadék pótlása fontos.
Egy kis főt krumpli, ropi, háztartási keksz. Tea.
Sok víz, száraz pirítós. Egy-egy kortyot igyál, de nagyon gyakran.
A gyerek nem a gyomrodból táplálkozik, úgyhogy azzal nem lesz gond.
Ors-t igyál.
A gyógyteákat hanyagold, nagy részük tiltott terhesen.
Enni banán, dió, mogyoró és egyéb magvak, főtt krumpli, pirítós...
Nem vagyok híve, de gyógyszerként erre fejlesztették ki: coca-cola, jéghidegen, pár korty.
Ilyenkor segít.
Hideg folyadékot, inkább szénsavasat kell inni kortyonként (szóda, kóla, nem vicc, tényleg!) a kiszáradás ellen. Probiotikumot szedj mindenképpen.
Illetve amit ehetsz, az háztartási keksz, ropi, kukori, pirítós, párolt rizs, főtt krumpli. Nem gondolnám, hogy pont tejet iszol, de azt ilyenkor mellőzni kell, mert fokozza a hasmenést.
Amúgy az sem baj, ha nem eszel semmit, vagy éppen kijön belőled, 1-2 ilyen naptól semmi bajod nem lesz. A babád pedig nem abból kap tápanyagot, amit megeszel.
Én az egész terhességemet végighánytam szinte, még az utolsó hónapban is, 3 kg-ot fogytam a terhesség alatt, tehát semmi súly nem jött rám, hanem még ment is le, 3960 grammal született meg a kisfiam.:)
Ittam kólát, de egész nap büfiztem tőle. Pedig nem volt túl szénsavas. Most hideg banánnal próbálkozok és teával, eddig jól vagyok. Bár biztos csak a megkönnyebbülés miatt. Remélem nem lesz több.
Protexin balance szedhető ilyenkor probiotikumnak? Az van itthon egy csomó. Vagy a gyereknek rágós protexin :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!