Hány hetesen kell/érdemes elkezdeni kenni a hasat striàk ellen?
Tipp: genetika.
Kenheted magad bàrmivel, ha olyan a bôröd, úgyis kireped.
Én nem kentem semmivel, nem lett rajta egy csík se.
A melleimen lettek szoptatás után, de úgy elhalványultak, hogy nem is látszik már.
Én kb. 15. héttől, de én sem vagyok az a kencézős típus, úgyhogy volt, hogy 1 héten 1x sikerült csak.
Viszont kecsketejes tusfürdőt használok, és az önmagában is csodákra képes. Hihetetlenül puha a bőröm tőle. Én ennek is nagy szerepet tulajdonítok, hogy nem repedt ki sehol sem a hasamon a bőr (pedig nem volt kis pocakom). Mellé időnként babaolajjal kentem a pocakom.
Viszont szülés után a hirtelen mellméret változással semmi sem tudott lépést tartani, így a mellem bizony striás lett...
Ahogy már írták, genetika.
Én hajlamos vagyok a striákra. Kamasz korom óta vannak.. szóval sok reményt nem is fűztem a krémezéshez, de úgy voltam vele, hogy ezen ne múljon, kenem.
Kb a 15. héttől kennem és már a 20. héten meg is jelentek az első striák pedig még az orvosom szerint sincs nagy hasam.
Egyszerűen gyengék a kötőszöveteim.
Nekem novekedestol lett a terdemnel par, ami nem is latszik szinte.
Meg hatul dereknal par.
Terhessegtol tartottam ilyen teren. Anyamnak is kirepedt bar hizott is egy 20kg-t..
En aztan odafigyeltem miket eszek, ne hizzak ugy, csinaltam magamnak kevert kremet. Plusz olaj (szolomagolaj ami a legjobb borapolo) es ettem is mindennap lenmagolajat a sok omega3 miatt ami tobbek kozott jo a bornek is.
Biztosra mentem, hat egy darab csikom se lett se az elsovel se a masodiknal hala a jo egnek. Remelem most a 3.nal se lesz...
Belul is kell hidratalni nem csak kivul. Es a kulso borapolon se sporoltam valami DMes vagy nem tudom en milyen cuccal.
Nyilvan van benne genetika de ha az ember odafigyel az etkezesre, ha valami normalis cuccal keni magat es meg omega3 olajat is fogyaszt akkor bizony akar el is lehet kerulni...csak tobb szempontbol kell tamogatni a dolgot.
A BIO oilrol egyik helyen azt olvastam hogy valaki kente a hasat a szolomagolajjal, aztan elfogyott neki, vett BiO oilt, es rovid idon belul lett csikja. Gyorsan visszatert a szolomagolajra es utana nem lett neki tobb.
Erdemes utana olvasni, oke hogy olaj de melyen hidratal, es nekem inkabb legyen olajos a ruham mint csikos a hasam. Bar hozzateszem az elsonel vettem egy “pocaktartot” ami csak egy anyag. Azt huzom a hasamra miutan bekentem hogy ne legyen olyan a ruha.
Jah amugy en se kenegetem magam soha, de a terhessegeknel ezerrel kentem magam.
Utolso voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!