Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha oltatok influenza ellen,...

Ha oltatok influenza ellen, érdemes a sima influenza ellen is beadatni?

Figyelt kérdés
Azért nem tudom, mert h1n1 ellen van split vakcina, ami jobb kismamának (konkrétan a mteljes vírusos az tilos), de az nem kombinált és nem tudom, simából van-e split.
2011. jan. 18. 14:26
 1/8 A kérdező kommentje:
Na szal h1n1 ellen oltatok alapból, hülyén írtam, bocs.
2011. jan. 18. 14:28
 2/8 anonim ***** válasza:
Kismamákat a h1n1 előtt sem oltottak sima inf.oltással. Nekem sem a nődokim, se a körzetim nem javasolta a kombináltat. Így csak a h1n1 et kértem. 36hkm
2011. jan. 18. 22:19
 3/8 anonim ***** válasza:
Így van. A simával nem oltják be a kismamákat. Engem is csak a H1n1-el oltottak.
2011. jan. 18. 23:28
 4/8 anonim ***** válasza:
Én orvos-kismamaként tegnap adattamm be a KOMBINÁLTAT... Mért ne oltanának vele kismamákat???? Jajj, ne parázzunk már mindentől.. Iletve sokkal inkább a lázas betegségektől...
2011. jan. 19. 09:26
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszi :-) Én is orvos-kismama vagyok, azért parázok :-) A sima Fluval-AB-t kaptad? Hány hetes vagy?
2011. jan. 19. 13:22
 6/8 anonim ***** válasza:

Azt kaptam, 20. héten vagyok. De ha az vagy, mért parázol? :-) Tényleg nem értem....

Egyébként én is vacilláltam rajta, de tavaly is oltattam, akkor kb. 30 hetes terhes voltam, tök egészséges a kislányom, nem lett semmi gond, ebben bízom idén is.

Boldog babavárást!

Ma megkérdeztem a védőnőt (pont kijött a kislányomhoz), hogy hallott-e a fentebb válaszolók véleményéről,s nem is érti, mért ne lehetne egy kismamát influenza ellen is oltani...

2011. jan. 19. 22:38
 7/8 anonim ***** válasza:
A körzeti dokim előttem hívta fel a járványügyi osztályt és az ottani vezető azt mondta kismamáknak a sima h1n1 oltás javallott. Én csak azt közvetítem amit Ő mondott Nekem, Én nem vagyok orvos............!
2011. jan. 20. 18:49
 8/8 A kérdező kommentje:

Okés, én értem, kedves utolsó, h neked ezt mondták. Mondjuk azt én se értem, h ha már attenuált vírust tartalmazó vakcina, akkor miért nem mindegy, h 1 törzs van benne vagy 3. Meg hát a sima vírus is okoz lázat ugye.

Mondom, pont azért parázok, mert orvos vagyok, mert látom, h minden orvos is tanácstalan. Meg én sokkal előrébb tartok, még csak 13 hetes vagyok, másrészt nem szeretném a védettség kialakulása előtti 2 hétban megkapni a frászt. Egyébként 9O%, hogy oltatok most már.

Köszönöm mindenkinek!!

2011. jan. 20. 20:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!