Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kritizálták már a pocakotok...

Kritizálták már a pocakotok méretét/alakját/nagyságát?

Figyelt kérdés
Nincs nagy pocakom ahhoz képest, hogy 30 hetes terhes vagyok. Ha ismerőssel találkozom, rendszeresen megszólják, hogy milyen kicsi a hasam vagy jönnek a kérdések, hogy a biztosan jól fejlődik-e a baba vagy hogy nem baj, ha kicsi a magzat, majd kint megnől. Megjegyzem: korának megfelelő méretű a baba és minden rendben van a terhességemmel, de már belefáradtam ezeket a megjegyzések hallgatni. Ti kaptatok ilyen kérdéseket/beszólásokat? Hogy viselték?
2018. szept. 30. 23:03
1 2
 1/18 Zoequeen ***** válasza:
94%
Nekem is kicsi pocakom van es Nekem allandoan ezzel jönnek meg egyik baratnöm fejen mindig latom h mondani akarja h nincs e baja a gyereknek 🤦🏻‍♀️ Édesanyamnak 32 hetesen lehetett latni a terhesseget es 3,5 kilo volt a növerem ugyhogy a pocak merete annyira mind1 😁😁 én együtt érzek veled 😂😁😁🤗
2018. szept. 30. 23:09
 2/18 anonim ***** válasza:
86%
Igen nekem is mondták. 24 hetesen kezdett nőni a hasam de 27 hetes korig úgy néztem ki, mint aki jól bekajált. Szülésnél is kicsi volt. Többen mondták, hogy biztosan kicsi lesz a baja, meg rendesen fejlődik-e? Egyébként átlagos súllyal született, 3570 grammal. Nem viseltem rosszul. Nem is hiztam csak 7 kilót, 2 héttel szülés után kevesebb voltam, mint teherbeesés előtt. Csak számít ez is valamit.
2018. szept. 30. 23:09
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem mindenki megkapja akinek nincs 3honaposan már óriás hasa.

Tőlem is kérdezték 20-21hetesen hogy "Hol a baba? Fejlődik e normálisan? Miért nem eszek többet?" stb. Volt hogy sétáltam a párommal és az ismerős így kezdte az utcán: Miért nem eszel rendesen hát nem fejlődik az a gyerek!

Ilyenkor már igencsak kitudtam volna osztani az embereket de mindenkit elintéztem annyival hogy, amíg egészséges más nem számít.

Most vagyok 23hetes, már látszik de egy kicsit bővebb ruhába még mindig nem tünne fel senkinek.😁

2018. szept. 30. 23:48
 4/18 anonim ***** válasza:
62%
Nem vagyok várandós, de sokszor azt hiszik, és át akarják adni a helyet. És akkor nevetünk, és annyi.:)
2018. okt. 1. 00:42
 5/18 anonim ***** válasza:
80%
Én a másik véglet vagyok, főleg most a második babával hatalmas a hasam. Az elsővel 30 hetesen volt akkora, mint most 21 hetesen. Én olyanokat kapok, hogy az nem is a baba, csak dagadt vagyok (1 kiló mínuszban vagyok és az elsővel sem híztam), illetve a vérvételeken mindig azt hitték, egy trimeszterrel odébb vagyunk. 😅
2018. okt. 1. 02:20
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Ehhez szokj hozza es engedd el a fuled mellett.

En a harmadikat varom, onmagamhoz kepest nagy a hasam 34 hetesen. A masik ket gyerekkel ekkora volt, amikor szulni mentem. De nehany embernek ez nem eleg. Par napja volt, aki megkerdezte, hogy hany honap van meg hatra, 3-4? Vekony is vagyok, igy jon a kerdes is, hogy “Eszel te rendesen?”

Pedig hiztam mar 10 kilot, szoval eszek, nem kell izgulni.

Jah, a baba szep nagy, 4 kg korulire szamitunk, az idosebbeknel is igy volt, kisebb pocakbol.

Elso gyereknel meg nagyon zavartak ezek a beszolasok. (pl 30 hetesen 110 kilos munkatarsam csiposen megjegyezte, hogy neki 12 hetesen nagyobb hasa volt. Ez mar kb a 10. hasonlo beszolasa volt. Nem csinalok ilyet soha, de akkor lenduletbol kibukott belolem, hogy “neked terhesseg nelkul is ettol nagyobb hasad van, Szivem...”)

Sokszor aggodtam feleslegesen, mert kezdtem hinni, hogy ez tenyleg baj.

Persze szulesek utan jonnek a “hogy fert el benned ekkora gyerek” es a “de jo neked, hogy lapos maradt a hasad”. De a kedvencem a “neked konnyu volt terhesen, nem is volt rajtad teher”. Persze, mert kis pocakban vinni 4 kilos gyereket a vegen az sokkal konnyebb... enni nem tudtam, mert ugy ereztem, hogy az agyamig er a gyerek...

A lenyeg: ne vedd fel ezeket, nevess egyet, mondj valami frappansat ra, vagy epp semmit.

Ahogy eszrevettem a nagyobb pocakosok x het utan ugyanugy kapjak a beszolasokat, raadasul mindig ugyanazt a 2-3 fajtat. Az szerintem ugyanugy frusztralo lehet...

2018. okt. 1. 04:38
 7/18 anonim ***** válasza:
Mondták, igen, de bevallom őszintén, sose hatott meg, hogy mások mit gondolnak. Így ezeken a megjegyzéseken sem húztam fel magam egyáltalán. Sőt, nekem nem is volt bántó, úgy voltam vele, hogy annál jobb, hiszen teljes mértékben tisztában voltam vele, hogy ez egyáltalán nem mérvadó.
2018. okt. 1. 04:58
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

"Persze, mert kis pocakban vinni 4 kilos gyereket a vegen az sokkal konnyebb."

Tényleg az a feltételezés, hogy kis has, kis teher. Én is irigyelni szoktam, de ez most elgondolkoztatott.

Sógornőm bármit megcsinált a kis hasával, nem korlátozta.

Én a másik véglet voltam (vagyok). Lehajolni nem tudtam (cipőt felvenni, borotválkozni, de még a fenekemet is nehezen töröltem ki), nem tudtam odaülni az asztalhoz, a standard terhesruhák nem jöttek rám. Mindezt úgy, hogy nulla felesleggel kezdtem, vékonyan és csak hasra ment.

Most másodjára már látszik, hogy még nagyobb hasam lesz. 15 hetes vagyok, de már átadják a helyet (néhányan).

2018. okt. 1. 06:34
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

A kis has, kis teherhez plusz adalék:

Nekem is kicsi volt, mindháromszor. Enni nem tudtam rendesen, mert hely nem volt. Az ebédet két részletben fogyasztottam a 26.hét óta.

Jah és olyan is volt, hogy kaja után lehajoltam valamit felvenni a földről és visszajött minden. Ez egy külön élmény volt, mert egy bevásárlóközpont parkolójában sikerült kirókáznom az ebédem...

Iszonyú kevés helyet hagyotak nekem a gyerekek.

2018. okt. 1. 07:50
 10/18 anonim ***** válasza:

Én ugyanígy vagyok, most 28.hétben járunk. Engem zavart egy ideig, aztán elfelejtem mindig. Ha nagy hasunk lenne, akkor azért szólnának be. Az emberek ilyenek.

Én tudom, hogy minden rendben, és csak ez a fontos.

2018. okt. 1. 07:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!