Most akkor hány hónapos vagyok? Így kell ténylegesen számolni?
I hónap: 1-4. hét
II. hónap: 5-8. hét
III. hónap: 9-13. hét
IV. hónap: 14-17. hét
V. hónap: 18-22. hét
VI. hónap: 23-27. hét
VII. hónap: 28-31. hét
VIII. hónap: 32-35. hét
IX. hónap: 36-40. hét
Csak mert több helyen láttam hogy ki így, ki úgy számolja.
Igazad van, és énis mindig hetet mondok. Egyszerűbb mindenkinek😅
Kívancsisagból tettem fel a kérdést hogy amugy jól gondolom e hogy így a helyes?!😊
A legegyszerubb, ha az utolso mensidtol szamolod.
Annak tudod a datumat m, nem kell sokat godnolkodni, ha rajerdeznek.
Nekem pl februar elejen viot az utolso mensim, igy oktober elejen leszek 8 honapos terhes.
Teny, hogy a vegen marad egy plusz extra het, mert ugye a 40 het soha 9 kerek honap. De kit erdekel?
Ha valaki nagyon tagaszkodik a honapos szamolashoz, akkor legyen neki igy jo.
Amugy mindig heteket mondok en szemely szerint.
De pl ha neked junius 15-en volt az utolso mensif, akkor 3 honapos vagy, a 4. honapban vagy. Es ugy tovabb.
Hát, rám elég hülyén néztek, amikor azt mondtam pl, hogy 28 vagy 34 hetes. Majdnemhogy visszakérdeztek, hogy "ok, de hány hónapos"?
Úgyhogy én hónapokban mondtam mindenkinek, csak a dokinak hetekben. Neki az volt a fontos.
Mások meg hónapból jobban értenek. És nem néztem ennyire szigorúan az "átváltást".
Áprilisban szültem, tehát pl januárban azt válaszoltam, hogy 6 hónapos vagyok. Nem kell ezt túlbonyolítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!