Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A beöntést, és a borotválást...

A beöntést, és a borotválást sokan fogjátok kérni, illetve alkalmazni?

Figyelt kérdés
2008. nov. 4. 13:15
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem beöntés nagyon is ajánlatos,mert ez kevésbé ciki,mint ha a szülőágyon jön aminek jönnie kell!! :)

A borotválást én otthon megcsináltam magamnak,és nekik már nem kellett!!

2008. nov. 4. 13:30
 2/21 anonim ***** válasza:
100%

szia!!

én Szegeden fogok szülni, ott például már nem beöntés van, hanem kúpot adnak és nem kérni kell, hanem adják. de szerintem is praktikusabb és higiénikusabb lesz!! a borotválásban én is reménykedek, hogy itthon még lesz rá időm :) meg próbálok rendszeresen borotválkozni, ha netán eljön az idő esetleg rendben legyen :)

37 hetes pocis

2008. nov. 4. 13:34
 3/21 anonim ***** válasza:
74%

A beöntésről úgy tudom nem kérik ki a véleményed a szülés előtt, az automatikus. Hacsak nem sokkal előtte voltál már wc-n és a természet ezt elintézte. Mert amikor szülsz akkor a baba kipréselheti a bennt maradt salakanyagot és akkor a szülő ágyon lesz a termés.

Nem mintha annyira vágynék egy beöntésre, de azt mondják a rémhíresztelőkkel ellentétben, hogy amúgy nem kell tőle megijedni, mert nem fáj úgy ahogy elmodják.Attól függetlenül biztos van olyan akinek rossz élménye van ezzel kapcsolatban.

A borotválástól szeretném megkímélni a nővérkét vagy aki csinálja. Azt inkább majd én itthon magamnak megcsinálom. Már most rendszeresen gondoskodok a dologról, hogy ha menni kell akkor azzal már ne legyen probléma.

Visszatérve a beöntéshez, nem bánnám, ha azt is itthon meg lehetne csinálni. Patikában lehet venni hozzá eszközöket, csak óvatosan kell csinálni. Csak a saját wc-n lenne jó túlesni a dolgon.

38 hetes kimama.

2008. nov. 4. 13:34
 4/21 anonim ***** válasza:
85%
Szia. Szerintem is jó ha van beöntés, inkább egy kis kellemetlenség, minthogy a szülőágyra menjen, ráadásul a párom szeme láttára. A borotválást magamnak intézem, már egész jól megy nagy pocival is. Minden jót! 36 hetes kismama.
2008. nov. 4. 13:43
 5/21 A kérdező kommentje:
A beöntéstől tartok egy kicsit én is, a borotválást azt én is inkább otthon csinálnám meg...
2008. nov. 4. 13:44
 6/21 anonim ***** válasza:
82%
Én is itthon fogok "borotválkozni", mert az elsőnél még ez is kellemetlen volt, húzott a borotva, mintha nem is lett volna éle. Itt automatikusan adnak beöntést is, de ha nem így lenne, kérném, mert úgy vagyok vele (lehet, hogy butaság), hogy ha jönnének a tolófájások, nem tudnék-mernék rendesen nyomni, mert attól félnék, hogy odakakilok (mint ahogy oda is kakilnék). Apás szülés lesz, és bár a dokinak meg a szülésznőnek természetes dolog ez, a párom előtt azért cikinek érezném.
2008. nov. 4. 13:58
 7/21 anonim ***** válasza:
75%
Sajna ahol én szültem, ott nem választás lehetősége volt a beöntés, hanem adták és kész. Megjegyzem, esetemben teljesen felesleges volt, mert indították a szülést, így kb. 15 órával a szülés előtt már nem is ettem, úgy izgultam. De amint hallom, sok helyen már nem kötelező, ezt meg is értem, ismerek olyat, aki kapott és mégis kijött a "nagydolog" a babával együtt... Érdeklődj a kórházban ahol szülsz, hogy mi az eljárást! Borotválkozást meg természetesen otthon, de ezt már a kezdetektől fogva, hiszen a bakteriális fertőzéseket is jobban el lehet így kerülni.
2008. nov. 4. 14:02
 8/21 anonim ***** válasza:
85%

Szia!Én is gyakran gondolkodom el többek között ezen a kérdésen,bizos vagyok benne,hogy ha lesz rá idő,kérni fogom a beöntést!Rettegtem tőle,de egy ideje egész másképp gondolom!!Márciusban volt egy nőgyógyászati műtétem és mint minden hasi műtét előtt,ki kellett "üríteni" a beleket...Kaptam is ricinusolajat...ennél szörnyűbb élményben még nem volt részem,elhiheted!Miután végigszenvedtem egy napot a vécéhez láncolva,érdeklődtem a nővérkénél,hogy miért alkalmaznak ilyen brutális szert,ha megy egyszerűbben és kevésbé fájdalommentesen is....A beöntés nem okoz fájdalmat,inkább kellemetlen de a hatás ugyanaz mint az előző kis történetben.

A borotválást itthon végezném mindenképpen,remélem majd jut rá idő az esemény előtt.Boldog babavárást mindnekinek!

2008. nov. 4. 14:27
 9/21 A kérdező kommentje:
Mivel mi is apás szülést tervezünk, ezért én is baromi cikinek érezném, ha más is jönne a picivel együtt...
2008. nov. 4. 14:28
 10/21 anonim ***** válasza:
98%

Szia! Én már túl vagyok rajta, a borotválást otthon megoldottam. Azt szerintem tényleg jobb, ha magunknak csináljuk. A beöntés abszolút nem vészes, sőt! Szinte semmi!!! Kis sós melegvizet kapsz csövön keresztül, de meg se lehet érezni. Inkább az a nehéz, hogy pár percig tartani kell, csak utána mehetsz WC-re, ez azért kell, hogy minden kijöjjön.

A kórházban egyébként nem volt választás, a szülésznő mondta, hogy itt az ideje megcsinálni.

2008. nov. 4. 14:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!