Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Laboreredmény terhesen. Ez...

Laboreredmény terhesen. Ez nagy baj?

Figyelt kérdés

Most kaptam meg az első laboreredményem, 10hetes vagyok.

A hematológia résznél 1 +om van, a fehérvérsejtszám mellett. Ez is 0,1el több csak, mint a norma.

Viszont a vizeletben sok +om van. Főleg a laphámsejt, és a baktérium soroknál.

Emellett itt láthatok olyan értéket, ami a terhességre vonatkozik?

2018. szept. 17. 07:56
 1/5 anonim ***** válasza:
90%

A legvégén szokott ott lenni, h terhes. A fehérvérsejt valamilyen húgyúti fertőzésre utal(hat), a bacik szintén. Nekem azt mondta a dokim mindkét terhességnél, h ez nem vészes és nem ad rá antibiot, mert attól meg ugye gomba lesz nagy eséllyel, az meg még rosszabb. Teljesen átlagos ez a lelet, nyugi.

Egyébként középsugaras volt, fürdés után, tiszta edénybe? Mert kívülről is bekerülhetegt valami retek a mintába.

2018. szept. 17. 08:10
 2/5 anonim ***** válasza:

A laphámsejt az biztos nem gond, mert az csak azt jelzi, hogy terhes vagy mert az terhesen elszaporodik.

A többit nem tudom.A baci valószínűleg nem jó, bár ez csak tipp, arra esetleg kapsz valami antibiotikumot a nőgyógyászodtól.A fehérvérsejtszám normális azt hiszem ha magasabb terhesen, de ha néztek vasat azzal együtt értékeli az orvos, mert lehet kezdődő vérszegénységed van, arra vastablettát adnak, ha úgy alakul.(legalábbis nálam 2+ os volt és felírta)

Boldog babavárást.

2018. szept. 17. 08:11
 3/5 anonim ***** válasza:
Baktériumnál ha csak 1 plusz van, és más nincs (a laphámsejtet most ne vegyük ide) azzal szerintem nem fognak foglalkozni. Emelkedett fehérvérsejt a vizeletben, nitrit, emelkedett vörösvértest esete már más. Vérben enyhén emelkedett fvs nem gond, terhesség miatt van és más egyéb is, pl crp, süllyedés lehet magasabb és vvt, hemoglobin alacsonyabb bár utóbbira szoktak vasat írni.
2018. szept. 17. 11:08
 4/5 anonim ***** válasza:
3-as vagyok, gondolom, orvosnak azért meg fogod mutatni a leletet.
2018. szept. 17. 11:18
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Középsugaras vizelet volt, de elötte nem tudtam megmosakodni.

Csütörtökön megyek a háziorvoshoz

2018. szept. 17. 12:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!