Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nem hízom, ezzel ártok a...

Nem hízom, ezzel ártok a gyereknek?

Figyelt kérdés
30. hétig 14 kg-ot szedtem fel, ezért elkezdtem figyelni az étkezésre. Mindössze annyit tettem hogy délután 3 után joghurtot, abonettet ettem de az abonett mellé rendesen vajkrémet, sajtot, felvágottat. 3.00 előtt pedig mindent fő ételt, csokit, chipset, bármit. Most voltam a nőgyógyásznál és említettem neki hogy figyelek az étkezésre és picit fogytam az elmúlt egy hónapban. Azonnal mondta, hogy kér egy súlybecslést, mert mintha kisebbnek érezné a gyereket. Lelkiismeretfurdalásom van, de nem gondolom, hogy bajt csináltam volna. Az asszisztense szerint, ha bajt gondolna a doki akkor azt mondta volna, hogy holna menjek UH-ra, de csak jövő héten kell. Szerintetek?
2018. aug. 29. 14:09
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Nem, csak megtapogatta a hasamat. Lehet csak rám akart ijeszteni?
2018. aug. 29. 15:59
 12/20 A kérdező kommentje:
Amúgy elég nagy a hasam, gondolom mivel alacsony vagyok, szóval azzal nem lett volna előrébb szerintem, ha megméri a haskörfogatom.
2018. aug. 29. 16:02
 13/20 anonim ***** válasza:

Nagy súllyal kezdtem a terhességet, végig tartanom kellett a 160 g ch, 1600 kcal diétát, és még biztatott is az orvos, hogy fogyhatok pár kilót. Összesen 2 kg-ot híztam. A pici 3200-al született, és 49 centivel.

Szerintem nincs miért aggódnod.

2018. aug. 30. 08:12
 14/20 anonim ***** válasza:
A hasad alapján nem tudja megmondani az orvos, hogy mekkora a babád. Pláne nem azt, hogy olyan, mintha kisebbnek érezné, ne haragudj, de ez egy orvostól nagyon nevetséges. Az csak és kizárólag az ultrahangon látja, de ott sem tudja megmondani biztosan, ugyanis a súlybecslést a baba testrészeinek hosszából, méretében kalkulálják, tehát még ez sem ad biztos eredményt, mert a méreteket el lehet mérni, ilyenkor pár mm is számít, illetve ha kevesebbet nő egy adott periódusban a baba, vagy egy-két testrésze "rövidebb", máris fals lesz a súlybecslés. ÉN a helyedben nem aggódnék, de nem is ehhez az orvoshoz járnék.
2018. aug. 30. 11:55
 15/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ Neked is! Kiírtam egy kérdést erről, hogy manuáisan megállapítható-e a mérete és ott ketten is írták, hogy igen egy tapasztalt szakember meg tudja állapítani. De majdnem biztos vagyok benne, hogy azért mondta, mert mondtam, hogy nem híztam és kicsit fogytam is, mert utána mondta ezt. Szerintem rám akart ijeszteni, de lehet csak magamat nyugtatom ezzel.... Az nekem is fura, hogy UH-val is tudnak tévedni nem is keveset, ahol azért mm-ket tudnak mérni, akkor kézzel hogyan lehetne ennyire pontosan megmondani... de sajnos egyáltalán nem értek ehhez...😒
2018. aug. 30. 12:50
 16/20 anonim ***** válasza:
Hasad mérete alapján nem tudja megmondani... Ne idegeskedj. Nekem normális méretű a hasam, és mégis kicsi benne a baba.
2018. aug. 30. 16:27
 17/20 A kérdező kommentje:
Tapogatással se? Mert én úgy értem.... a hasam nekem is nagy, de én úgy értettem, hogy tapogatással.
2018. aug. 30. 16:59
 18/20 anonim ***** válasza:
Nem lesz baj,fogyás az ne terhesség alatt legyen arar figyelj
2018. aug. 30. 19:54
 19/20 A kérdező kommentje:
Nem bírom kivárni és délután elmegyek egy UH-ra. Lehet hülye vagyok, de ennyit ér a nyugalom nekem.
2018. aug. 31. 13:58
 20/20 A kérdező kommentje:
Megvolt az UH tegnap:). 2148 gramm, tehát tartja a 7-8 napos lemaradást:), nagyon boldog vagyok. Megkérdeztem ott egy orvost erről, hogy hason keresztül meg lehet-e állapítani a baba méretét?! Azt mondta, hogy konkrétan a baba méretét nem, de a méh méretét igen. Lehet, hogy esetleg a méh kisebb, mint az adott terhességi kor és azért mondta az orvos, hogy csináljunk egy UH-t, de ne aggódjak, mert lehet, hogy nem jól érezte vagy kisebb a méhem éppen most, de a gyerek jó méretű:). Hétfőn megyek a kórházba is UH-ra, kíváncsi vagyok ott mekkorának fogják mérni:).
2018. szept. 1. 06:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!