30. hétig 14 kg-ot szedtem fel, ezért elkezdtem figyelni az étkezésre. Mindössze annyit tettem hogy délután 3 után joghurtot, abonettet ettem de az abonett mellé rendesen vajkrémet, sajtot, felvágottat. 3.00 előtt pedig mindent fő ételt, csokit, chipset, bármit. Most voltam a nőgyógyásznál és említettem neki hogy figyelek az étkezésre és picit fogytam az elmúlt egy hónapban. Azonnal mondta, hogy kér egy súlybecslést, mert mintha kisebbnek érezné a gyereket. Lelkiismeretfurdalásom van, de nem gondolom, hogy bajt csináltam volna. Az asszisztense szerint, ha bajt gondolna a doki akkor azt mondta volna, hogy holna menjek UH-ra, de csak jövő héten kell. Szerintetek?
Akkor nem vagy alultáplált, van honnan elvenni a gyereknek.
Ő pedig hidd el elveszi
Vitaminra figyelj, és a folyadékfogyasztásra is!!
Nálam is kisebb volt3 héttel, végül 3 kg-os babám lett
2018. aug. 29. 14:14
2/20 anonim válasza:
Már így is több kg-ot szedtél fel, mint amennyit a terhesség végére a baba indokolt volna.
Én 75,5 kg-al kezdtem a terhességet, 80 kg-al mentem szülni, 73 kg voltam közvetlenül szülés után. Tehát nemhogy híztam 14 kg-ot, hanem én fogytam 2,5 kg-ot a szülés alatt. Mondjuk eleve túlsúlyos voltam, szó se róla, de a fiam teljesen egészségesen 3960 grammal és 54 cm-el született meg a 38. héten. Szóval nyugodj meg, a babádnak van miből "táplálkoznia". A lényeg, hogy egyél, ne fogyókúrázz, ne gyengülj le, vidd be a szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat, tápanyagokat a szervezetedbe és ha odafigyelsz rá, hogy mit és mennyit eszel, és még akár fogysz is, azzal sincs semmi gond.
2018. aug. 29. 14:19
3/20 anonim válasza:
"én fogytam 2,5 kg-ot a szülés alatt. " Bocs, elírtam. A terhesség alatt.
2018. aug. 29. 14:19
4/20 anonim válasza:
Én a 30. hétig semmit nem híztam, utána 10-et 11 hét alatt. Le is ment a szüléssel, kettővel kevesebb voltam a kórházból hazajőve, mint a kezdősúlyom. Ha eszel rendesen, nem éhezel délután, este sem és elég vitaminhoz, ásványhoz jutsz, nem gobdolom, hogy bajt csinálnál.
2018. aug. 29. 14:20
5/20 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm, csak megijesztett az orvos. Előző babánál 25 kg jött föl, pár hét alatt lement mind, nyilván víz volt, mert gyorsan lement. Csak nem értem miért mondta a doki. Most aggódhatok jövő hétig.
2018. aug. 29. 14:30
6/20 A kérdező kommentje:
Amúgy elég vitamint szedek, és tényleg csak annyival változott meg az étkezésem, hogy délután nem eszem szénhidrátot, de délelött mindent dögivel. De én is úgy gondolom, hogy már épp elég ez a 14 kg hízás is, nem indultam kevésről, 160 cm vagyok és 57 kg-mal kezdtem...
2018. aug. 29. 14:31
7/20 anonim válasza:
Ne aggódj, bőven elég a súlygyarapodásod, ha a végéig nem szedsz fel semmit, a babának akkor sem ártasz. (Én ikrekkel híztam 14 kg-t a 36. hétig, és 2300 és 2200 grammal születtek, ami ugye összesen 4 és fél kiló plusz placenták, magzatvíz stb. Én is 57 kg-ról indultam, csak én 167 cm vagyok).
2018. aug. 29. 14:35
8/20 anonim válasza:
10-12 kg az idealis hizas a 40. hetig. Ezt mar tulteljesitetted, igy inkabb orulj.
2018. aug. 29. 14:54
9/20 A kérdező kommentje:
Csak nem tudom, hogy tényleg lehet érezni kívülről, hogy mekkora a gyerek?! Vagy csak azért mondta a doki, hogy kisebbnek érzi, mert mondtam, hogy fogytam kicsit?!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!