Mindenképpen lelassul a baba a szülés előtt pár nappal, héttel? A pocak mikor ereszkedik le?
Nekem még a szülés napján is aktív volt. Aznap, amikor beindult a szülés, reggel még nst-n voltam, majd lerúgta az érzékelőket!:-)
A pocakom viszont hetekkel előbb leereszkedett.
Én a 36. hétben vagyok, de már másfél hete leszállt a pocakom. Első baba, viszont nagyobb, fejlettebb, valószínűleg mi el vagyunk számolva két héttel.
Úgy van egyébként, ahogyan az első válaszoló írta: mindenhol azt olvastam, hogy szülés előtt négy héttel első szülőknél már leereszkedhet, de többször szülőknél előfordulhat, hogy csak aznap, vagy akár vajúdás közben illeszkedik be a baba.
A lelassulás sem egyértelmű: a szülésznőm azt mondta, hogy erre ne vegyek mérget, mert van akinek valóban alig mocorog utolsó napokban, van akinek viszont még vajúdás közben is mozog a babócája, pontosabban a lábait mozgatja, mert mást akkor már nem nagyon tud a beilleszkedés miatt.
A 3. válaszoló vagyok. Annyira nagyon szerintem nem látványos, nekem egyik reggelre ereszkedett le és hogy őszinte legyek az első fél órában észre sem vettem, valahogy nem figyeltem rá. Akkor nézegettem meg a pocakomat és vettem észre a különbséget, amikor beágyaztam, összepakoltam a szobát és feltűnt az, hogy nem tódul a gyomorsavam a torkomba lehajláskor, illetve nincs gyomorégésem. Ugyanis előtte jó három hétig a nap 24 órájában égett a gyomrom, három párnával félig aludtam, mert amíg fent volt a babó nyomta a gyomromat és visszafolyt a sav. Azzal, hogy leszállt a pocakom ez majdnem teljesen megszűnt.
Ránézésben annyi különbség van, hogy korábban a mellem alatt már egyből kezdődött a gömbölyödés, szinte átmenet, vagy üres hely nem is volt, most viszont a mellem alatt van egy lapos sáv, hosszú idő után ebben a sávban két oldalt még néhány bordám is látszik, ezalatt kezdődik meg a gömbölyödés, a pocakom alja pedig kicsit ráereszkedik a szeméremdombomra.
Nah, ezt most jól körbeírtam... :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!