Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy mondjam el a barátnőmnek,...

Hogy mondjam el a barátnőmnek, hogy terhes vagyok?

Figyelt kérdés
Barátnőmék 7 éve próbálkoznak, de nem tud teherbe esni és tudom, hogy nem esik jól neki, mikor azzal szembesül, hogy a barátikörében szinte már mindenkinek van gyereke. Rettegek tőle, hogy fájdalmat okozzok neki azzal, ha mi is bejelentjük. Talán ha előbb kettesben elmondom neki az kíméletesebb?
2018. aug. 15. 14:53
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha tényleg a barátnőd veled együtt fog örülni. Persze magában szenved majd, de nem ad hangot neki.

Nálunk is hasonló volt a helyzet. Barátnőmék 6 éve próbálkoztak, nekünk az első tervezős hónapban megfogant a kislányunk. Nagyon örültek nekünk, mégha belül össze is volt törve.

2018. aug. 15. 14:57
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Igen, mindenképpen kettesben mondd meg neki.

És ne ilyen cukormázas habos-babos körítéssel, hanem viszonylag tárgyilagosan.

Tudom, ez boldogság, meg most a felhők felett röpködsz, de előtte picit visszafogottabban.

2018. aug. 15. 14:58
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Én egész egyszerűen meséltem el neki, szóval örömmel de semmi extra.

Mi 5 en vagyunk egy társaságban, legjobb barátnőm kb 10 éve gyereket szeretne de vagy a partner nem volt megfelelő most pedig nem sikerül nekik.

Mind a 4 en babázunk már van akinek a 3.jön :( Szegény mindig összezuhan , amikor valamelyikünk bejelenti :(

Borzasztó ez, tényleg ő is úgy megérdemelné.

De jobb elmondani, mint titkolózni.

2018. aug. 15. 15:02
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Hát annál tényleg jobb, ha most elmondod, mintha egyszer csak ő veszi észre és magyarázkodhatsz. Nem kell rákészülve bejelenteni, csak szimplán kettesben barátnősen elújságolni ugyanúgy, ahogy eddigi örömeidnél vagy bánataidnál tetted. Ha jó barátok vagytok biztos örülni fog az örömödnek, még ha eszébe is jut sajnos a saját bánata.
2018. aug. 15. 15:12
 5/8 anonim ***** válasza:
83%
Egyet értek az előttem szólókkal, én pont a másik oldal vagyok.Barátnőmmel kb egyszerre kezdtünk el próbálkozni, majd ő telefonon elmondta, hogy pozitívat tesztelt.Gratuláltam neki, örültem is neki, de elsírtam magam (pedig nagyon nem akartam) a telefonban, kérdezte a barátnőm, hogy miért sírok azt mondtam neki örömömben és megérdemlik ezt a csodát, de igazából magamat sírattam.Azóta ő már több mint 20 hetes terhes én sajnos még mindig nem vagyok az.Ha igaz barátnő akkor veled örül és csak a lelke mélyén bánkódik.
2018. aug. 15. 15:14
 6/8 anonim ***** válasza:
55%

Van egy ilyen barátnőm. Ő már 10+éve próbálkozik, én fiatalon terhes lettem. Nagyon éretten kezelte, tényleg őszintén örült a boldogságomnak, pedig akkor épp baj is érte őket.

Másik oldalon is voltam, amikor nem voltam terhes még. Pokoli volt, de tudatosítottam magamban, hogy ha a barátnőmnek nem lenne kisbabája, nekem avval nem lenne jobb, hiszen nem az ő babáját akarom, hanem sajátot.

Kettesben, és tárgyilagosan mondd el. Ha igazi barát, örülni fog a boldogságodnak. Lehet, egy kis idő kell azért neki.

2018. aug. 15. 15:18
 7/8 anonim ***** válasza:
Mi 6 évig vártunk az elsőre, közben egy kivétellel az összes barátnőm terhes lett. Az első sokk után mindenkinek őszintén örültem, élveztem, ha segíthettem pl a babacuccokat beszerezni. 😊
2018. aug. 15. 15:52
 8/8 anonim ***** válasza:
Én úgy vagyok, mint a barátnőd. Nagyjából 20 éve szeretnék babát, és sajnos még mindig nincs:( Egyre valószínűbb, hogy már nem is lesz. Azóta persze mindenki szült már a környezetben, de senkire nem tudok "haragudni" ezért. Fiatalon a húgaimat még "meg is fenyegettem", hogy nehogy előbb merjenek szülni, mint én, mert totál kiborulnék. Azóta persze megkapták az engedélyt(még egyikük se élt vele),hiszen be kell látni, hogy azért, mert én nem szülök,nem vehetem el mástól azt az örömet.Most is épp terhes egy barátnőm, és nagyon örülök neki!Igen, szerintem jobb, ha először egyedül mondod el neki, de mivel felnőtt ember, talán először picit irigykedni fog, de nem hiszem, hogy kiborul. Neki nem attól lesz gyereke, hogy neked nem, és ezt ő is tudja:)
2018. aug. 15. 18:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!