Felépülés, fájdalom szempontjából gátmetszés vagy a császáros hasi műtét volt rosszabb?
Akinek volt sima szülése, gátmetszéssel , és utána második harmadik, többedik gyereke császáros lett , mi a tapasztalata?
Első gyermekemet simán szültem, gátmetszéssel.
Iszonyúan fájt napokig, ülni nem tudtam, minden zuhanyzás, pisilés , ülés kínszenvedés volt. Kentem, fújtam mindennel, jegeltem stb. Hetekig szenvedtem vele, ahogy gyógyult. Megkeserítette az első heteket a kisfiammal.(később is hónapokig hasogatott néha)
A második babámnál már szülésznőhöz jártam a kezdetektől, masszíroztuk, mindent megtettük, hogy elkerüljük a gátmetszést, sikerült is.
Fantasztikus volt, hogy szülés után 10 perccel már törökülésben szoptattam a lányom. Semmi bajom sem volt.
Most a harmadik babám esetében a lepény mélyen fekszik , folyamatosan fedi a méhszájat, így sajnos nem tudom simán megszülni. Viszont iszonyúan félek a császártól. Nekem az újszülött mellett ott lesz a 2 gyerek, ha annyira fáj, mint ahogy sokan írják, meg amilyen lassan a gátmetszés gyógyult, akkor nehéz heteknek nézek elébe.
Kérem, akinek van összehasonlítási alapja (mert mindkettőben volt része) írjon nekem.
Én nem szültem természetesen, de 3 hete volt császárom; még mindig fáj, de most már sokkal jobb, mint amilyen az első hèt volt. Az a legrosszabb, utána már megy minden, igaz, semmi nem esik még jól...
Egyébkènt hány hetes vagy? Nekem is teljesen fedte a lepény a méhszájat, ömlött is belőlem a vèr, sokat voltam kórházban, de a vègére feljebb húzódott. Végül természetes szülèsnek indultunk neki, de nem tágultam, és a baba sem szállt le, így mégis császár lett...
Hüvelyi szülésnél az volt rossz, hogy húzott a varrat, de 2. hétre mind kipotyogott, vagy kipiszkáltam. Egyébként másnap reggel törökülésben szoptattam, tehát nem volt elviselhetetlen. Pedig... merész voltam, megnéztem tükörrel mi a helyzet odalent, el is sápadtam. Séta kicsit lassabb tempóban, de jól ment már a szülőszobáról az ágyamhoz is.
Császárnál az első 2napon bő 4 percbe telt lemászni az ágyról, pedig kaptam fellépőt is. Ahogy kivették a drént, már nem derékszögben sétáltam, majdnem normálisan tudtam közlekedni, cserébe elővett a migrén. 1,5 hétig csak akkor nem görcsölt, zúgott a fejem, ha teljesen laposan feküdtem, hála a spinális érzéstelenítésnek. Ahogy ez elmúlt, egész jól lettem, tudtam sétálni, "kapkodni" a nagyobbik gyerek után. Felkeléshez lefekvéshez kellett némi gondolkodási idő kb 2,5 hétig, hogy ne nyilalljon. Közben újraműtéssel riogattak, mert csak a 3. héten, a 4. próbálkozásra jött ki a varrat, de akkor is megkönnyeztem. Addigra már ott tartottam, hogy magamnak fogom kitépni, sokszor annyira szúrt, viszketett. Lassan 10 hónapja, most a vágás egyik vége megint fájdogál, frontkor az egész viszket.
Barátnőmnek császár után 1 héttel semmi semmi problémája nem volt, szurkolok hogy te is ilyen gyorsan gyógyulj!
#5 Mi az első 8 napot a kórházban töltöttük, mert besárgult a babám, és nem tudtam még etetni sem, annyira aluszékony volt...
Alig 24 órával császár után már éjjel-nappal nálam volt a pici. Teljesen el tudtam látni, bár sokszor borzasztóan fájt és nagyon be is vérzett a hasam, mert nem tudtam pihenni.
Fájdalomcsillapítót lehet így is szedni, és sokat segít is, amíg hat. Nekem Nurofent adtak kettesével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!