Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mindig a barna szem a domináns...

Mindig a barna szem a domináns? Páromnak barna kislányunk lesz nekem kék szemem van valószínűbb a barna?

Figyelt kérdés
2018. aug. 1. 15:19
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Apa barna

Anya zöldes szürke

1. Gyerek barna

2. Gyerek kék

2018. aug. 1. 15:21
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem mindig de többségben domináns a barna. A férjem szeme fekete az enyém zöld a gyerek már amikor megszületett fekete gombszemű volt. Ha viszont a férjed szülei között van kékszemű akkor simán lehet a babának is kék.

Csak érdekességképpen: az anyukám szeme kék, az apukámé pedig barna, nekem mégis zöld lett. Trükkös ez a szemszín dolog. :)

2018. aug. 1. 15:23
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Anyukámnak és apukámnak is barna szeme van. Nekem kék lett. Ha jól tudom, apukám felőli nagypapámnak volt kék szeme.
2018. aug. 1. 15:27
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Apámnak anyja szőke, jégkék szemű, apja barna haj, szem. Apám barna, de inkább fekete haj, szem, kreol bőr, és anyám szőke és zöld szem: én, a nagyobb gyerekük apámra ütöttem, a húgom világos barna haj, zöldesbarna szem.

A férjem világoskék szemű, a fiúnk világos barna haj, sötétbarna szem.

De egyik volt fiú osztálytársam barna haj és szem, feleség szintén. A gyerekeik mindkettő tejföl szőke, kék szeműek.

2018. aug. 1. 15:28
 5/12 anonim ***** válasza:
73%
Ha apának van kék génje (ha egyik szülője kék szemű akkor tuti van), akkor pont 50% az esély. Ha nincs kék génje, akkor100%, hogy barna szemű lesz a gyerek. De ezt kb. sose lehet biztosra tudni, mert akkor is lehet kék génje, ha mindkét szülője barna szemű.
2018. aug. 1. 15:31
 6/12 anonim ***** válasza:
Nálunk Anya(én) barna, Apa kék, 1. gyerek barna, 2. gyerek kék szemű.
2018. aug. 1. 15:57
 7/12 anonim ***** válasza:
Nekem zold ferjemnek barna kislanyunké kék
2018. aug. 1. 16:20
 8/12 anonim ***** válasza:

Vannak mindenféle "milyen lesz a babám" kalkulátorok a neten, szemszín témában is, pl.:

[link]

2018. aug. 1. 16:41
 9/12 anonim ***** válasza:

A ferjem csaladjaban mindenkinek kek, dedszulokig visszamenoleg legalabbis biztosan. A ferjemnek is tehat.

Nekem barna, de apukam agan barna kb mindenkie, akit flefele ismertem, anyukam agan kek. Negyen vagyunk testverek, 1 kek szemu es 3 barna.

Nekunk ket gyermekunk van eddig, egy barna es egy kek szemu.

A barna valoban dominansabb.

Kicsit leegyszerusitve, de itt az abra remekul mutatja:

[link]

2018. aug. 1. 17:06
 10/12 anonim ***** válasza:
Biológiailag domináns a barna egyértelműen, de azt nem lehet tudni, hogy mit hordoz az illető, ami nem jelenik meg külsőleg. A kék alapvetően nem domináns (recesszív öröklés), de ha a Párod valamilyen szinten hordozza a kék szemet lehet a gyereketeknek is. Férjem barna szemű, de az egész családjában mindenkinek kék szeme van. Nekem és az egész családomnak barna. Első kislányunk barna szemű. Én reménykedek, hogy most esetleg a kisfiúnk szeme kék lesz, aminek nagyjából 0 az esélye, de hátha hordozom a kék szemet valahogy:).
2018. aug. 2. 06:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!