Akinek minden UH-on 7-8 nappal kisebb volt a babája - később fogant - annak átírta az orvos a szülés dátumát?
Nekem 3 nap miatt is átírták, szóval értelemszerű, hogy ennél több eltérés esetén is átírják.
A fiam, minden mérés során 3-4 nappal volt nagyobb, mint menstruáció alapján számolva. Így a 14-dik héten 3 nappal korábbi dátumot írtak a terminusra.
En ertem mitol felsz. Ha csak azert inditani akarnak, mert elvileg, papiron lejart az ido, akkor az egy het elteres tenyleg sok.
A baratnom jrt igy, neki irdatlan hosszu ciklusai vannak es kesoi peteeres, emiatt a terhessege kb 2 hettel kisebb volt az elejetol. (Pl mensi szerinti 7 hetesen meg nem volt szivhang, 9 het par napnal lett es az embrio 7 hetes meretu vol, kesobb is megvolt az elteres.)
Mensi szerint 40 hetnel befektettek a korhazba es az orvosa nem vart semennyit sem, inditani kezdte.
Harom napig probalkoztak ezzel-azzal, a vegen egy napos gyenge vajudasr ertek el, de a mehszaj nem nyilt, csaszaroztak.
Ha atdatumoztak volna, akkor meg lett volna ket hete hatra es a termeszetes indulas mindig jobb, mint a mesterseges, foleg, ha ideje koran van.
Utana beszelt az orvosaval errol, amikor terhes lett a masodik gyerekkel szinten 40+ napos cikkus mellett. Az o orvosa azt mondta, hogy bem ir at semmit, eddig sem szokta, max csaszar lesz megint, amigy sincs sok eselye csaszar utan huvelyi uton szulni. Megcsinaljak programozva, ha akarja, a gyereknek meg ugyanmindegy, ha kijon 38 hetesen...
(Amugy szinten nem fiatal orvos, sot, mondhatjuk hogy oregecske, szerintem mar azota nyugdijas is lett.)
A baratnom emiatt vegul orvost valtott.
Szerintem egyre tobb orvos pontositja a terhessegi kort, ha nagyobb az elteres, mert ez a legujabb ajanlas.
Nincs abban semmi “ciki” ha megkerdezed az orvostol, hogy mi errol a velemenye.
Az is lehet, hogy o nem irja at, de eszben tartja es a vegen enged plusz egy hetet rahuzni, ha amugy rendben vagytok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!