Nem volt szívhang, petezsák szabályos, szikhólyag van,
crl 5mm,6.1 napos terhesség, meszes alapján több két
héttel. Missed ab gyanú. Egyetlen tüneteim a mellek
duzzadása, fájdalma, alábbhagyott valamennyivel.
Reménykedjek még?
Az orvos mit mondott? Addig míg ő nem mondja, hogy vége szerintem igen.
2018. júl. 21. 13:23
Hany hetes vagy ? Azert ez fontos info lenne. 7-8. het elott pont ezert nem kell orvoshoz rohangalni.
2018. júl. 21. 13:25
irta hogy 6+1hetes..szerintem még korai volt az orvos nekem is csak a 7.héten volt szívhang :) még bőven benne vagy az időbe hogy elkezdet dobogni a szive :)
2018. júl. 21. 13:30
4/18 A kérdező kommentje:
Első válaszoló. Az orvos annyit mondott az egész másfél perces vizsgalat alatt, hogy jöjjön vissza 5 nap múlva, ha akkor sem lesz szivhang, akkor missed ab.
5/18 A kérdező kommentje:
Menzesz alapján mentem orvoshoz ami szerint két hettel idősebb a terhesseg. De lehet később fogant mivel 30-35 napos ciklusaim vannak, ezt az asszisztens hölgy mondta. Ami még nagyon aggaszt, hogy a melleim kevésbé fájnak, pár nappal ezelőttig le akarták szakadni, most meg csak fajdogálnak.
Persze hogy van remény. Az én fiam is később fogant, mi is így indultunk neki és ma már 4.5 éves egészséges nagyfiú. Ne add fel!
2018. júl. 21. 14:24
Szerintem menj el másik orvoshoz is, ha aggódsz. Én ezen a héten voltam sztk-ban, és 12 mm petezsákot láttak csak hasi uh-n, az orvos majd leharapta a fejem, mikor megkérdeztem nem lát-e mást is, hogy örüljek, hogy ennyi van. Vizsgálat kb. 1,5 perc volt. (mensi szerint 5 hét 2 nap)
Másnap reggel más okból (barnázás utrogestan és progeszteron mellett) elmentem egy magándokihoz, aki hüvelyi uh-n 10 mm petezsákban látott 2 mm embriót nagyon halk szívhanggal, ÉS mellette egy haematomával, ami miatt azóta is feküdnöm kell, ha lehet.
Lehet van ott már más is, csak az ultrahanggal vagy az uh-t végző orvossal van a gond. Szorítok :)
2018. júl. 21. 21:12
8/18 A kérdező kommentje:
Nagyon nem jó érzésem van. De lehet azért mert ra írták a papírforma missed ab gyanú. A tünetek enyhülése azaz az egy tünetem enyhülése is aggaszt. Meg valóban lehet hogy két hetet téved a dolog? Mármint két hettel kisebb a terhesseg mint menszesz alapján kéne lennie?
7-es vagyok. Nem vagyok még túl jártas ezekben a dolgokban, első babóm, ez is csodaszámba megy, hogy összejött a betegségem miatt, és emiatt elég parás is vagyok. Én menzi elmaradása utáni napon teszteltem, azon a héten elmentem dokihoz is. Azt írták a leletre 5 hét 1 nap. Ezen a héten is voltam (ugyanuott magánban a fenti ok miatt), most is az van a lapon, hogy menzi szerint 5 hét 3 nap. A mért adatok szerint a petezsák alapján 5 hét 5 nap, az embrióméret és szívhang miatt 6 hét 0 nap, szóval nálam egy leleten van 3 dátum, úgy, hogy pontosan tudom, hogy mikor foganhatott a pici, mert csak egyszer voltunk együtt múlt hónapban és nekem mindig pontos 28 napos ciklusaim voltak. Szóval szerintem még az is benne lehet, hogy benézik a dátumokat. Különben nekem kb. semmi tünetem nincs azon kívül, hogy megduzzadt a mellem, de nem is érzékeny.
2018. júl. 21. 21:36
Kitartást! Nincs minden veszve! Én a mostani terhességemmel voltam hasonlóan. Bár tudtam h jóval középidő után jött össze így nem is lepődtem meg h kisebb. 8+3nál volt a méretei szerint 6+1 napos terhesség. 5mm, bár pulzálás már volt, de lehet ha 1 nappal késöbb mész már nálad is lett volna. A tünetek meg jönnek, mennek, hol erősebb, hol gyengébb. Emlékszem hogy megijedtem mikor egyik reggel úgy keltem hogy semmi tünetet nem éreztem, 3-4 nap után viszont visszajöttek. Szóval drukkolok! Menj vissza egy hét múlva, addig sokminden változhat!
16hkm
2018. júl. 22. 08:52
Kapcsolódó kérdések: