Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van valaki hasonló "cipőben"?...

Van valaki hasonló "cipőben"? Mit tettél a tragédia után?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy nem én vagyok az egyetlen,aki elvesztette a gyermekét, de segitsetek nekem, mert nem tudom feldolgozni.

8 napja meghalt a babám a hasamban 31 hetes terhes voltam :-(

2010. jún. 18. 18:33
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
együtt érzek veled tudom min mész most keresztül én 2 éve 21 hetesen vesztetem el a babám úgy hogy előtte nem volt semmi gond csak egyik percről a másikra ébredés után el folyt a magzatvíz a baba teljesen egészséges volt a szövettan a méhlepényen találtak influenza vírust emiatt elhalt és a babát már nem táplálta tudom én is hogy sokan úgy gondolják más esete nem sokat segít de nekem segített mégpedig azért mert rá jöttem nem én vagyok a hibás ha annyi más nővel ill. párral megtörtént akkor nem a mi hibánkból történt egyszerűen így kellet lennie aztán minél többen mondták hogy velem is meg velem is rögtön hozzá tették hogy de utána lett egy csoda szép fiam vagy egy kis angyal lányom és ez nagyon nagy erőt adott ahhoz hogy inkább a köv. gondoljak persze azóta is úgy szeretem a kisfiam mintha élne minden este eszembe jut de 2 év várakozás után újra terhes lettem és most kislányt várunk először azt hittem vissza kapjuk a kisfiút de most már egyre jobban örülök hogy mégis kislány lesz mert nem akarok már arra gondolni hogy mi történt ezelőtt 2 évvel soha nem fogom elfelejteni de most a kislánynak akarok örülni .Még annyit szeretnék tanácsolni hogy a férjed nem hagy ki a bánatodból mert hidd el neki is ugyanolyan nehéz mint neked sőt lehet még rosszabb ő olyan valakit veszíttet el akit nagyon várt de nem volt vele semmi kapcsolata és azt is elvesztette ami lehetett volna köztük azért mi éreztük őket mocorogni csuklani azt a kis időt amit együtt szántak nekünk szépen és boldogan át éltük velük ,beszélgess a férjeddel róla enged hogy mondja el mit érez és te is el fogod mondani neki a te fájdalmad osztozzatok jóban és rosszban is meg látod sokkal könnyebb lesz én a férjemmel mai napig beszélünk róla és akkor nagyon jó volt hogy nem kellet szakember ki tudtuk beszélni a fájdalmunkat egymásnak ne hagyd el magad a következő babádnak szüksége lesz rád ez a babád pedig tudja hogy mindent megtettél és biztos köszöni azt hogy annyi időre is együtt lehetettek ,a sírást ne fojtsd vissza de ne vidd túlzásba kívánok neked nagyon sok erőt és kitartást
2010. jún. 19. 14:01
 12/13 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Én is nagyon sajnálom, ami veletek történt. Végigolvastam minden választ, és mindenkinek igaza van, és tényleg ne hagyjátok el magatokat, tartsatok össze, ha nem megy még a beszéd, és te mégis szeretnéd magadból kibeszélni, keress valakit!!!Ha orvost, orvost, barátnőt, családtagot, vagy idegent, bárkit. Ha te neked így könnyebb egyről lépni a kettőre, tedd meg, különben belebolondulsz. A férjed másként gyászol, próbáld őt is megérteni, lehet neki idő kell. Próbáljatok azonban egy idő után erről beszélni, nehogy tényleg a kapcsolat tönkremenjen. Hidd el, igaza van mindenkinek, aki azt mondja, hogy ne keresd az okokat, nem kell, ennek így kellett történnie. A jó Isten egy ilyen hirtelen tragédiával zökkent ki valamiből, hogy végy észre valamit, vagy tanulj, legalábbis én így látom.

Mi idén január 8-án hajnalban, 33 hetesen vesztettük el a kisfiunkat. Aznap délután a védőnőnél még minden rendben volt. Éjjel begörcsöltem. Mire beértünk a kórházba és megvizsgáltak, a méhlepény teljesen levált és így már a babánk nem élt. Az én életem megmentették, mert nagyon nagy volt a vérzés, és még hála Istennek lehet gyerekem, mert a méhem felépül szerencsére, mert gyorsan intézkedett az orvosom (pont ő volt ügyeletben). A babánkat azonban el kellett temessük, végső búcsút vettünk tőle, és a mai napig minden héten meglátogatom. Szerencsére nem első baba volt, mert itthon várt az én két éves elsőszülött kisfiam, de hidd el, pokoli volt az a sok hullámvölgy amin átmentünk, én is és a férjem is. Engem azzal húzott ki a gödörből, hogy Jézus is azt mondta halála után "az élőkkel foglalkozzatok, és ne a holtakkal!". És ez erőt adott, mert nekem itt a kisfiam, akinek anya kell! Nem hagyhattam el magam. Neked/nektek még lehet babátok, ne csüggedjetek, gyászoljatok! Ha kell ordíts, ha kell sírj, ha kell, gyújts egy gyertyát, ha kell imádkozz! Nekem 5,5 hónap után még mindig nehéz, bár nem jártam orvoshoz, de sokszor átélem azt az éjszakát, elfog a vágy egy csecsemő iránt, stb. Nekünk várni kell. Az első kisfiam is császárral született, mert a nyakára tekerte a köldökzsinórt (őt is megmentették). Ezt a fiunkat altatásban végzett császárral vették ki, így most 2 éven belül 2 császárom volt, szóval hiába akarok nagyon babát, muszáj várni, érthető!!!

Ne haragudj a hosszú válaszért. Csak én is mint mindenki segíteni akartam azzal, hogy elmondom a mi történetünket. Ha ajánlhatok egy könyvet, amit feltétlen olvass el: Singer Magdolna: Asszonyok álmában síró babák! ( [link]

Nekem segített, nekem is ajánlották. Végig fogod sírni az egészet, de hidd el, talán egy kicsit könnyebb lesz utána.!!!Ha akarsz, írj privátban,és igyekszem segíteni.

Üdvözlettel, Enikő

2010. jún. 23. 13:51
 13/13 anonim ***** válasza:
Hogy vagy? Gondoltam rád.... érdeklődöm :)
2010. jún. 23. 18:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!