Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ülőideg probléma terhesen?...

Ülőideg probléma terhesen? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

29 hetes terhes vagyok, derekammal, hátammal szenvedek már hónapok óta. Hétfőn reggel, mikor reggeli után felkeltem a székről, belenyilallt a derekamba bal oldalt, sugárzott le a combomba. Ez elég hamar elmúlt, viszont azóta már 5-10 perc ülés után is rettentően fáj a JOBB oldalam (a derekam környékén indul a fájdalom, nyílal mindenhová, a combizületembe, elöl a hasam alatt a jobb oldalra, combjaimba, szeméremcsontomba. Estefelé vacsi után alig bírok felállni. Ha lefekszek 10-15 percre, elmúlik, majd séta után enyhén előjőn, de ha leülök, utána katasztrófa... Létezik, hogy a babám ennyire nyom valami ideget? Járt valaki hasonlóan? Mit tudnék vele csinálni? Négy nap múlva megyek dokihoz, nyilván megemlitem neki, de addig is kíváncsi lennék tapasztalatokra.

Amúgy van pocak-deréktamaszos "bugyim", azt szoktam használni, ha fáj a derekam, és segít is sokat, de ezen nem segített sajnos.

Köszönöm előre is a válaszokat!!

2018. júl. 13. 18:15
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Köszi az infókat, nálam csak az a gond hogy munka közben nem nagyon tudok pihengetni. Felállok elég gyakran, de ha elkezd fájni általában már estig kitart. Bírom ameddig bírom. Neked legalább már nincs sok hátra ;) Kitartást. Majd én is írok azért, hogy nekem mit mondott a doki.
2018. júl. 17. 22:28
 12/16 anonim ***** válasza:

Szia! Na voltam ma dokinál. Kisfiú lesz <3

Az ülőidegproblémára igazából azt mondta, hogy még elég korai, hogy a pocak miatt legyen. Sok mindent igazából ő sem tud vele kezdeni, de gyulladáscsökkentőt nem szeretne adni, úgyhogy sok vagyis több pihenést javasolt. A munkát adjam át már másnak (mintha ez ilyen egyszerű lenne) De persze, most mi vagyunk a legfontosabbak, úgyhogy holnap beszélek a főnökasszonyommal. Te hogy vagy azóta? Majd alkalomadtán írjál. Kíváncsi vagyok, hogy változnak a dolgok.

2018. júl. 19. 20:40
 13/16 A kérdező kommentje:

Gratulálok a kislegényhez :)

Nekem most úgy tűnik, kicsit enyhült a dolog, de estére azért még eléggé tud fájni.

Hát igen, a pihenés... Én ugyan nem dolgozok, de építkeztünk, két hete költöztünk az új házunkba, van meló ott is bőven. De bele kell húznom, ha azt akarom, hogy mire bébike megszületik, minden meglegyen.

Amúgy ez a pocak méret dolog meg tök relatív... Nekem már a 11-12. hét körül fájni kezdett a derekam, pedig akkor nem sok hasam volt még, vékony magas alkat vagyok, viszont az ízületim és izmaim extrém lazák, szóval én arra gondolok, hogy amikor nyúlni kezdtek a dolgok has-tájékon, ezért kezdtem korán érezni... Szóval nem kell ahhoz nagy méretekkel rendelkezni, hogy fájni kezdjenek a dolgok. Ráadásul én jógázni is járok (nem kismama jóga, hanem rendes, terhesség előtt is csináltam), a derékfájásomon kimondottan segített, de azért nem csodaszer az se.

Na mindegy. Fő, hogy most te és a babád vagytok a legfontosabbak, főnökasszonynak is el kell fogadnia ezt :)

Gondolkoztatok már neveken?

A mi leányzónk Sofía lesz <3 (félig spanyol señorita, férjem spanyol, kint élünk, így spanyol nevét választottunk, aminek van magyar megfelelője)

2018. júl. 20. 00:30
 14/16 anonim ***** válasza:

Köszii, Gellért lesz :)A Sofia gyönyörű ;)

Szerencsére nekem sem mindennapos a fájdalom, többnyire csak hétköznapos. Az a baj, hogy még nincs helyettem senki. De szóltam tegnap, hogy már nem tervezem sokáig. Egyszer magamra is gondolnom kell, no meg a bébire.

Első baba? Nekünk igen és már nagyon várjuk.

2018. júl. 21. 17:53
 15/16 A kérdező kommentje:

Oh, a Gellért, gyönyörű név! Nagyon elegáns :) mi fiú nevekkel bajban voltunk, szerintem máig nem döntöttünk volna, ha kiderül, hogy fiú :D Ami nekem igazán tetszett (pl Zalán) itt nem "működik", az nemzetközi nevek közül még nem sikerült megegyezésre jutni, ellenben a Sofía már réges-rég megvolt, mint egyes számú jelölt :)

Remélem hamar találnak valakit helyetted!

Nekünk is első baba, kerek egy évet vártunk rá már borzasztó türelmetlenek vagyunk. Imádom a nyarat, mindig nagyon vártam, hogy végre meleg legyen, de idén az őszt várom :) Te mikorra vagy kiírva? Én október 1.

2018. júl. 22. 11:50
 16/16 anonim ***** válasza:

Mi két évet vártunk erre a kis csodára, hát megmondom őszintén, már kezdtem lemondani róla. És láss csodát, most itt van és már csak 20 hét és a karjaimban tarthatom. (dec.9.)

Amúgy lányra készültünk nagyon, de biztos így is csodás lesz :) A neveket pedig már rég megbeszéltük, úgyhogy most csak azt vártuk hogy végre megmutassa magát.

2018. júl. 22. 17:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!