Ülőideg probléma terhesen? (bővebben lent)
29 hetes terhes vagyok, derekammal, hátammal szenvedek már hónapok óta. Hétfőn reggel, mikor reggeli után felkeltem a székről, belenyilallt a derekamba bal oldalt, sugárzott le a combomba. Ez elég hamar elmúlt, viszont azóta már 5-10 perc ülés után is rettentően fáj a JOBB oldalam (a derekam környékén indul a fájdalom, nyílal mindenhová, a combizületembe, elöl a hasam alatt a jobb oldalra, combjaimba, szeméremcsontomba. Estefelé vacsi után alig bírok felállni. Ha lefekszek 10-15 percre, elmúlik, majd séta után enyhén előjőn, de ha leülök, utána katasztrófa... Létezik, hogy a babám ennyire nyom valami ideget? Járt valaki hasonlóan? Mit tudnék vele csinálni? Négy nap múlva megyek dokihoz, nyilván megemlitem neki, de addig is kíváncsi lennék tapasztalatokra.
Amúgy van pocak-deréktamaszos "bugyim", azt szoktam használni, ha fáj a derekam, és segít is sokat, de ezen nem segített sajnos.
Köszönöm előre is a válaszokat!!
2# nem ez a márka (külföldön élek) de olyanom is van, nekem nem vált be, nekem mindig elcsúszott meg kikapcsolodott a tépőzár. Lehet túl aktív vagyok hozzá. 😬 De mint írtam, az enyém is ott tart, ahol kell, de erre a problémára nem nyújt megoldást sajnos, mivel a fájdalmam nem a pocak súlyától van.
De értékelem, hogy próbáltok segíteni :)
Amit nem írtam, hogy jógázok, de az se javít a helyzeten... Rosszabb nem lett tőle, de ennyi.
3#Sorstárs :)
Amúgy tegnap beszélgettem egy barátnőmmel, mesélte, hogy neki a keresztanyja járt így. Megoldás:várta a végét... 🙄
#6 persze, írok mindenképp! Amúgy amit én észrevettem ezekben a napokban, hogy ha fekve nyújtózkodok kicsit, az mintha segítene... Legalábbis annyiban, hogy hamarabb elmúlik a fájdalom.
Amúgy a dokim többször is megemlítette, meg én is érzem/látom, hogy a babám nagyon lent van, alacsonyan hordom a pocakom, szóval tartok tőle, hogy ahogy nő a leányzó, csak rosszabb lesz, ahogy nyomja a dolgokat. Legalább légszomjam nincs meg a gyomrom se ég 🤔
Amúgy ezt leszámítva problémamentes a terhességed? Tudjátok már, fiú vagy lány lesz? 😊
Igen szerencsére eddig ezenkívül semmi gondom nem volt. A fáradtságot leszámítva, mert az a mai napig nem múlt el :/ Bár a terhesség mellett pajzsmirigy problémám is van illetve nagyon alacsony a vasam.
Amúgy ha fekszek vagy állok akkor nekem nem fáj, csak a sok ülés illetve mikor fel akarok állni.
Csütörtökön megyek vizsgálatra, akkor derül ki a neme is :) Már nagyon izgatott vagyok.
A fáradtság nekem most kezd visszatérni. Amúgy ma voltam szülésfelkészítő órán, pont a baba masszázsról volt szó, rákérdeztem a hapsinál, mit lehet csinálni, azt mondta, ha nem múlik magától, masszázs segíthet rajta. Mondjuk egy masszőr mi mást mondana...?
Most a sógornőmnél vagyunk, ő doki, és három gyereke van, mindnél így járt, ő is azt mondta, amit én gondoltam. Hogy majd a szülés után elmúlik. Ha fáj, le kell dőlni kicsit, és javul.
Nekem is amúgy akkor jön elő, mikor ülök, utána nehéz felállni és járni is. A baba behelyezkedik és nyom dolgokat... De magától az állástól/járástól nem fáj, reggel pl tök könnyen ki tudok kelni az ágyból és járkálok. A probléma akkor kezdődik, mikor leülök.
Holnap reggel megyek dokihoz, azért kikérem az ő véleményét is, hátha tud valami újat mondani.
Amúgy a masszőr hapsi azt mondta, nem az ülőideg okozza, hanem egyszerű csont- és ízületi fájdalom.
Na, voltam dokinál. Ez egy tök normális dolog, sokat nem lehet vele csinálni, meg kell keresni a kényelmes pózt és úgy maradni :D
Pocaktartót ajánlotta ő is, hogy egy darabig segíthet, de ezen kívül marad a várakozás.
Amúgy kiderült, hogy a babám megfordult, most popsival lefelé csücsül, mondtam is a férjemnek egy hete, mikor fájni kezdett, hogy attól tartok megfordult, mert kicsit máshogy éreztem helyezkedni, és nagyon egyik napról a másikra jött ez a fájdalom, nem pedig lassan kialakult... 🙄
Hát, sokkal okosabbak nem lettünk. Ha gondolod, maradhatunk kapcsolatban, hogy infót cseréljünk a későbbiekben :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!