Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti vállalnátok 37 évesen...

Ti vállalnátok 37 évesen babát? Szerintetek is felelőtlenség?

Figyelt kérdés
Van már egy kisfiam, de eddig nem jött össze a kistesó, gondoltuk megpróbáljuk orvosi segítséggel. Szerintetek felelőtlenség ennyi idősen? Aki 35 fölött vállalt, az megbánta?

#szülés #35 fölött #kifutottam
2018. júl. 9. 08:02
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
91%

Ma már annyi korszerű szűrővizsgálat van, hogy könnyedén ki tudják szűrni az esetleges genetikai rendellenességeket. Akik meg azzal jönnek, hogy fel is kell nevelni, azokat nem értem, nem általános, hogy mindenki meghal 50 évesen...

A "generációs különbség" sem feltétlenül probléma, a szülő habitusától függ, mennyire tud fiatalos és rugalmas személyiség maradni idősebben is.

engem az anyukám 40 éves korában szült, és nagyszerű volt a kapcsolatunk. Bármit megbeszélhettem vele, ő volt a legfőbb bizalmasom élete végéig.

Én is 37 évesen szültem a nagyobb lányomat és utána még két testvére született. Senki nem vágta a fejemhez hogy felelőtlen lennék. Vállaltam a plusz vizsgálatokat. Hogy később mi lesz nem tudom, de egyelőre egészséges vagyok, és nagyon jó a kapcsolatom a gyerekeimmel. (És sokak szerint 8-10 évet le is tagadhatok a valódi koromból).

Szóval hajrá! Még nem késtél el semmiről, és a kisfiadnak is jót tesz, ha nem marad egyke.

2018. júl. 9. 11:00
 12/16 anonim ***** válasza:
9%

#11 - nem rossz, hogy nem ismerhették anyukádat (nagyijukat)? Főleg, hogy írtad mennyire jó volt a viszonyotok stb.

Bocsi az off-ért. Természtesen nem ezért vállal valaki fiatalon vagy idősen. Csak most olvasva a választ felmerült bennem ez a kérdés.

2018. júl. 9. 13:28
 13/16 anonim ***** válasza:
84%
Anyukám 40 évesen szült. 25 vagyok, és makk egészséges. Ja és ő is :)
2018. júl. 9. 13:59
 14/16 anonim ***** válasza:
89%

Utolsó, az anyukám nem az öregségbe halt bele, hanem daganatos betegségben hunyt el, ami egy harminc évessel is megtörténhet sajnos (a férjem anyja pont annyi idős mint amennyi ő lenne most, és él és virul!). Én sem ismertem a nagyapámat, mert fiatalon, balesetben meghalt.

És csak nekem rossz, hogy nincs már anyám, a gyerekeim nem ismerik, így nekik csak egy kép a falon...szerintem sokkal rosszabbul élik meg a gyerekek a nagyszülő elvesztését, ha előtte évekig ismerték és kötődtek hozzá.

De ha valaki a nagyszülőkhöz akar igazodni a gyerekszüléssel, akkor hajrá.

2018. júl. 9. 14:00
 15/16 anonim ***** válasza:
Mi szerettünk volna még gyermeket, de a 3. sajnos autista lett, így már nem vállalunk többet. Egyébként simán vállalnék, most vagyok 37.
2018. júl. 9. 19:11
 16/16 anonim ***** válasza:
65%

#14 Azért írtam, hogy nem ez az elsődleges szempont.

És nyilván kiszámíthatatlan az élet, de ha 40 éves volt amikor te születtél és te 37 évesen szültél, akkor ő 77 évesen lett nagymama. (Nálunk 77 évesek a dédik). Szóval eleve kevés az esély, hogy ismerje az unokája. És mivel írtad, hogy nagyon jó szülő volt, ezért kérdeztem, hogy milyen érzés, hogy a gyerekeidnek csak kép a falon.

De félre ne értsétek, mindenki akkor vállal gyereket, amikor úgy gondolja. Nem kell 20 évesen szülni, hogy minél több felmenőjét ismerje.

Na mindegy elkalandoztam.

2018. júl. 9. 19:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!