Meg fog rám haragudni unokatesóm anyja? A Natali név miatt szerintetek?
Nemrég derült ki hogy kislányom lesz
nekem a Nati becézés nagyon tetszik de se a Natasa se a Natális nem jön be.
Viszont Nataliként is lehet adni és régen a karácsonykor született babák kapták ezt a nevet.
Az enyém októberi lesz majdnem téli baba :)💗
viszont unokatesom 2 éves ő natália.
Ismerem az anyját milyen hogy biztos megharagudna mert ugye a két név ugyanaz..
És mamámnak így lesz egy natális unokája és az enyém egy Natali dédunoka
Ráadásul multkor még szofiát mondtuk a családnak és szintén unokatesóm anyja azt mondta hogy ők is azt adták volna natális helyett csak a párja miatt lett natália
mostmeg ha megtudják hogy nem is szofi hanem natali lesz
Vagy csak szülés után tudják meg?
Én sem adnám. És nem azért, mert juj, megharagszik, hanem engem zavarna, hogy már van ilyen név a családban. Úgy voltam vele, legyen már annyi fantáziám, hogy olyan nevet adok, ami nem volt még.
(Gyerekkorom óta a Laura volt a kedvenc lánynevem. 17 voltam, mikor megszületett az unokahúgom, aki ezt a nevet kapta, így nálam automatikusan kiesett.)
Sikerült mindkét lányomnak olyan nevet találni, ami tetszik, és nincs olyan családtag. Sőt, a kisebbiknek a nevéről azelőtt sokan nem is hallottak.
A kihívás akkor jött, mikor kiderült, hogy harmadjára is lányunk lesz. Nehéz kérdés volt a névválasztás, de 34 hetes vagyok, és hátradőltünk már ezügyben, mert megtaláltuk a megfelelőt :)
Én sem adnám, mert hiába adsz más hangzású nevet, ha mindkettőt Natinak becezik, akkor lényegében mindegy.
Bár alaírom, hogy eléggé szívás, hogy már megelőztek. De biztosan van másik név, ami tetszeni fog és nincs a családban.
Esetleg adhatunk ötleteket, ha leírod milyet kerestek, mi a vezetéknév.
Én simán adnám a Natalit. Gondolom a vezetéknevük alapból más. Az, hogy az anyja felhúzza magát, ne érdekeljen, mert külön család vagytok (vagyis ti vagytok pl. a Kovács család, ők meg a Szabó). Ennyi erővel megsértődhetne, hogy a szomszéd Józsi bácsi unokáját is úgy hívják.
Ha nagyon pattog, akkor fel lehet világosítani, hogy
1. a ti gyereketek, úgy nevezitek el, ahogy akarjátok, úgyis más a vezetéknév.
2. Valszeg a ti családotokban is előfordult, hogy a fiú az apja nevét kapta, a lány meg az anyja nevét (mégha 2.-nak is), és úgy a tágabb családban található pár Kati, Zsuzsi, Józsi. Ha igen, akkor nem kell kiakadni, hogy 2 Natali lesz. Vagyis lehet több Zsuzsi egy családban, de Natali(a) csak egy? Pf!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!