Milyen érzés volt először megpillantatni az uh-n a babádat?
Én sosem felejtem el az biztos. (akkor már tudtam hogy terhes vagyok) Bemegyek, levetkőzök, felfekszem, vizsgálat elkezdődik, doki: "Na akkor Julcsika, itt látható a két petezsák." óriási kerek szemek: "Tessék?"
"Julcsika, ez egy ikerterhesség."
Asztalról majdnem leborultam, miközben tapadok rá a monitorra könnyes szemekkel hogy úristeeen. Ez az a pillanat amire örökké emlékezni fogok. (azóta egy kisfiú és egy kislány aranyozza be az életünket)
Tervezett baba, ennek ellenére számomra közel sem volt olyan megható mint vártam. Egyrészt nincs baba formája, csak egy kis paca a monitoron.. :D
Másrészt amúgy tudtam mit fogok látni, szóval nem volt meglepetés :)
A szívhangot hallani lélekmelengető volt, de különösebben nem hatódtam meg.
De az is közrejátszhatott, hogy én véreztem sokat kb 8 hetes koráig. Szóval próbáltam is kicsit távol maradni tőle, és nem beleélni magam.
10 hetes korbab kezdtem kismamaként gondolni magamra.
A 12 hetes genetikai uh-n, meg nem is pislogtam nehogy lemaradjak bármelyik mozdulatáról is :) Ott már ugye egészen babaformájú, az már elvarázsolt, főleg hogy sokat mocorgott.
Most 14 hetes a magzat, és jó érzéssel tölt el, hogy ott van, ahol :)
Én nem tudtam felfogni, sokáig nem tudtam alapból se átérezni annyira a terhességet míg nem kezdett el mozogni minden nap, pedig tervezett baba volt.
Uh-n kis babszem volt, bab-nak is hívtam míg nem tudtuk a nevét, persze óriási öröm volt hogy egészséges, meg ver a kis szive, ez fantasztikus, de nem sírtam el magam vagy ilyesmi.
Hehe.. Bab :) ez nagyon aranyos!
Én Pacának hívtam, amióta formásabb azóta meg Apróka :D
Nálunk is tervezett volt, de a legelsőn igazán nem hatódtam meg, valahogy a szívhangon sem. Nem is tudom miért, igazából tényleg csak egy paca volt, egy nyuszi formájú paca 😂
Következő alkalommal a 12 hetes uh-on láttam. Na ott tátva maradt a szám, hihetetlennek tűnt, hogy abból a kis pacából baba lett. És hogy az a baba az én hasamban van. Akkor picit könnyes lett a szemem. Innentől kezdve tudtam már másképp gondolni rá.
Elején elég sok uhm volt többszöri vérzés miatt. Először 5+5nél volt pulzálás ekkor 1,5mm volt a baba. Poppynak (mákszemnek) hívtuk sokáig.
Az első igazi élmény a szívhangja volt a másik a 12 hetes uh ahol láttam mennyire ficánkol én mégsem éreztem semmit belőle.
Amióta mozog azóta tudom igazán érezni, hogy kismama vagyok.
26hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!