Akinek méhenkívüli terhesség gyanúja felmerült milyen hCG szinteket mértek?
Igen de mért kell rögtön azt mondani méhen kívüli terhesség ha még ezt se látják? Hagy idegeskedjen az ember
Azért mentem először orvoshoz mért nyálkás rózsaszínt láttam a wc papiron. De ma reggel már érősebb vèrzès volt. De előző terhességem is igy volt és megmaradt.
Sziasztok!
Április 28-án jött meg utoljára (31 naposok a ciklusaim). Május végén volt egy erős alhasi fájdalmam (Egy ismerősöm rögtön megjegyezte "Nehogy méhen kívüli terhes legyél, mert XY az volt és nagyon veszélyes"). Június elsején még nem jött meg, a teszt halványan pozitív lett. Gondoltam biztos, ami biztos elmegyek orvoshoz. A mért hcg-m 2000 volt, ellenben nem láttak semmit (csak egy "kis felhőt", ahogy a nőgyógyász fogalmazott). Befektettek méhen kívüli terhesség gyanújával. Persze rögtön utána olvastam a témának (volt időm, mivel aznap és másnap sem csináltak semmilyen vizsgálatot). Nem tudtak, hiszen ezt nem mutatja meg semmilyen műszer. "Amennyiben kétnaponta duplázódik a hcg szint reménykedhetünk, hogy méhen belüli" mondták. Harmadnap újabb hcg vizsgálat, akkor 4000 lett, de még mindig nem látszódott semmi. Két nap múlva 8000 és már jól látszott a kis "kerek" a monitoron. Nagyon boldog vagyok. Úgy kezdték, hogy 80-90%, hogy méhen kívüli terhes vagyok, és majd csak akkor csinálnak valamit, ha megreped a petevezeték, nagyon fog fájni és életveszélyes állapotba kerülök, hát eléggé rám ijesztettek. Sokat olvastam ezen az oldalon is és eldöntöttem mindenképp megírom, azoknak akik hasonló cipőben járnak majd. Amit következtetésként levontam: első menstruáció után hiába pozitív a teszt, nem biztos hogy látszani fog valami a monitoron, szívhang is később lesz (6.-7. hét), nem kell stresszelni és a legrosszabbra gondolni, ugyanakkor sajnos tényleg létezik a méhen kívüli terhesség és elég veszélyes, ezért jó ha figyelik a hcg szintet, ami mindenkinél más lehet (nagyon széles skálán), a lényeg hogy kétnaponta duplázódjon.
Én nagyon szeretnék egy egészséges babát, most erre koncentrálok és remélem Neked is sikerül. :)
29. ciklusnapon hcg 50.
33. ciklusnapon hcg 552.
38. ciklusnapon hcg 3000.
14. ciklusnapon történt a megtermékenyítés, lombik volt.
Petevezetékben tapadt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!